ÖTER; BROKRASİ ZULMÜNE BAŞ KALDIRIYORUZ

Kızıltepe Viranşehir yolunda yapılan Türkiye’nin en büyük Hububat Ticaret Merkezinde STK Platformu yöneticileri, Muhtarlar Derneği Başkanı, Köy Muhtarları ve Basın mensuplarıyla bir araya geldi.

  ÖTER; BROKRASİ  ZULMÜNE BAŞ KALDIRIYORUZ

Dernek başkanı öter “ İki  buçuk yıldır bir sinyalizasyonlu kavşak için mücadele verdik Bürokrasi kraliyetine ve zulmüne takıldığını ve bu krallık öylesine büyük ve kendinden emindir ki halkımızın iradesini temsil eden vekilleri bile umursamıyor.Vali ve Kaymakamımızın taleplerini ciddiye almıyor. Bu bürokrasi kralları saltanatlarına çok güveniyorlar. Tahtları sağlam mıntıkaları bölge ve genel müdürlüklerdir.

Yukarıda yazılı sözler ithamlar görüldüğü gibi üzüntü, kızgınlık, bezginlik ve çaresiz kalışın verdiği duyguların ifadesidir. Tüm Mardin ve bölge halkımızın malumudur bundan 6 yıl önce duyulan ihtiyaç üzerine Viranşehir yolu 7 Km.sinde 609 modern işyerlerinden müteşekkil Ülkemizin ve Orta doğunun en büyük Hububat Ticaret Merkezini kurmak için 245 duyarlı müteşebbis zahireci esnafları olarak örnek bir dayanışma ile yola çıktık.Hedefimiz ve sloganımız Kızıltepe ilçemizi ülkemiz ve bölgemizin hububat ticaretinde cazibe merkezi yapmak olduğunu söyledik.

Çalışmalarımız sürecinde Valilik ve Kaymakamlığımızdan yakın ilgi ve olumlu yaklaşımlar gördük. Bu güne kadar Devletin hiçbir kurumundan hibe yardım gibi tek kuruş katkı talep etmedik, birlik, beraberlik ve kendi imkânlarımızla projemizi Allahın izniyle tamamladık. Üç aydır faaliyete giren hububat ticaret merkezi günde üç bin insanımıza istihdam sağlıyor ama  ne yazık ki bu devasa projeyi yapan esnaflar ve hububatını ticaret merkezine ürünlerini getiren çiftçiler her gün ölümle burun burunadır günlük binlerce ağır tonajlı aracın  giriş çıkış yaptığı ve yüzlerce grup köy yolunun bağlantı noktasında olan  uluslar arası  E-24 Karayolu girişine bir sinyalizasyonlu kavşağın yapılması için 17 Kez Karayolları 9 bölge müdürlüğüne  Diyarbakır’a gittik. İki kez Ankara ya  Milletvekilimiz Sayın Abdurrahim Akdağ ile Karayolları genel müdürlüğüne gittik, Merkeze alınan Mardin valimiz Sayın Turhan Ayvaz birkaç kez bölge müdürlüğü yetkililerini aradı. Kaymakamımız sayın Erkaya Yırık gerekli girişimlerde bulundu. İki buçuk yıllık çabalardan sonra bundan yedi ay önce Karayolları genel Müdürlüğünce Kavşak projesi onaylandı. Bu sürede neler yaşandı kavşak olmadığı için şubat ayında yaşanan trafik kazasında üç vatandaşımız hayatını kayıp etti bir vatandaş felçli yaşıyor. Her hafta trafik kazası yaşanıyor son 15 kazadır maddi kayıpla atlatılıyor kavşağın önem ve aciliyetini bölge ve genel müdürlüklerine iletilmek amacıyla il ve ilçe trafik komisyonları raporlar alıyor buna rağmen onaylanan proje uygulanmıyor.

16 şubatta Mardin’e gelen sayın Başbakana konuyla ilgili dosya verdik tüm STK’lar şahit ulaştırma bakanına talimat verdi yine olmadı.

Nedenine gelince Nusaybin ve Viranşehir arası karayolu işleri bir bütün olarak yapılacakmış ta işler büyümüşte ihale badelide doğal olarak yükselmiş hal böyleyken bu işin ihalesi Anakara’da yapılacakmış 11 Haziranda ihale yapılacaktı iptal oldu. Gerekçe ise ihale cambazlıkları.Burada insanlar ölüyor kurum ihale fırıldakların rant hesaplarına alet olup,ihaleyi iptal ediyor,erteliyor. Oysa hayati aciliyeti olan işler acil eylem plan ve programı dahilinde gerekirse talimatla yapılıyor  Batıda olsaydı öyle yapılırdı.

Ey bölge ve genel müdürlükte oturan zatlar Allahtan korkun sizde vicdan yok mu? Ölüyoruz be bu gün STK olarak yeni Valimizden randevu talep ettik son olarak kendilerinden yardım talep edeceğiz.İki haftaya kadar olumlu gelişme olmazsa Haktan sonra en büyük güç olan halkımızın desteğiyle kitlesel farklı eylemlere başvuracağız. Bu güne kadar STK. olarak hep yapıcı olumlu davrandık şiddete başvuranları hep eleştirdik. Anlaşılan ülkemizde şiddetkarların, yakan ve yıkanların talepleri ödüllü bir şekilde yerine getiriliyor. Çözüm bulamadığımızdan şiddete başvuracağız, suç işleyeceğiz. Bürokrasi krallığına, rantçılığına baş kaldıracağız.” Dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2013, 19:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakı
hakı - 11 yıl Önce

memlekete sahip çık siyasiler

SIRADAKİ HABER