Suriye Halk Hareketinin Amerika Konsolosluğundaki Basın Açıklaması

Suriye’nin Haseki şehrinden Halkı Temsilen, Devrimci Halk Hareketi, Muhaliflerin Başa Getirdiği Ahmed Asi Cerba’yı protesto amacı ile İstanbul ABD Konsolosluğu Önünde Rejimi ve Haseki İtilaf temsilcilerini protesto etti.

Suriye Halk Hareketinin Amerika Konsolosluğundaki Basın Açıklaması

23.06.2013 Günü Suriyeli muhalif gurupların temsilcileri ellerindeki dövizler ve yeni Suriye bayrağı ile gösteri ve basın açıklaması yaptı..Suriye haseki Kürt devrimci hareketinin başını çektiği gösteriye Haseki halkının yanı sıra bir kısım Hiffe ve Latıki’ye şehirlerinden katılımcılar da slogan atarak gösteriye katıldılar. Kapıda nöbet tutan polis görevlisinin ilk müdahalesinden sonra polisin aldığı güvenlik dikkatten kaçmadı. Bir süre sonra izinsiz bir gösteri olduğunu beyan eden emniyet yetkilileri ile göstericiler arasındaki diyalog sonrasında İngilizce diyalog kuruldu.

                Temsilciler Konsolosluğun girişindeki salonun önüne alınarak talepleri sorulduktan ve görüşüldükten sonra sloganlar atarak dağıldılar. Dağılmadan önce Cihan Haber Ajansına Yazarımız A.Baki Barık’ın tercümanlığı ile Suriye Devrimci Hareketi Başkan Yardımcısı Abdulbari Osman açıklamalarda bulundu. Kürt halkının, Demokratik hak ve Özgürlüklerinin, Suriye ve dünya kamuoyunda yeterince anlaşılmadığı vurgusunu yaparak, Haseki deki muhaliflere yapılan yardımın yerini bulmadığı iddiasında bulundu.

      Daha önceleri rejimin yanında, halktan uzak birinin muhalefetin başına geçirip Katar, Suudi Arabistan ve ABD den gelen yardımların bu zat tarafından teslim alınmasından derin üzüntü duyduklarını açıkladı. Abdulbari Osman; Hasekiye gelen yardımların Halkın temsilciliğini hak etmemiş olan Ahmed Asi Cerba tarafından dağıtılmasının doğru olmadığını ve adı anılan şahsın bir an önce tecrit edilmesi gerektiğini beyan etti. Gelişmekte ve devam etmekte olan halk hareketi içinde yer alan tüm Suriyeli mağdurların müşterek demokratik hak ve özgürlükler ekseninde, birlikte hareket etmelerinin tüm halkımızın başarısı olacaktır, dedi.

     

      Konsolosluk önündeki gurup”Long Life Türkiye” Down Down İran” ” Long Life USA”  ”Down Down Beşar” “Down down Hizbullah”

Kürtçe sloganlar”Rejîm dibê biherife”

Heger hûn alikarbin,alikarîyê rastîyê bin

Firebûna hevgirtinê,temsîla li ser axa Sûrî nabe

Emerîqa heta îro ji Kurdên Sûrî re te çi kir

 

Haber: A.baki Barık Mirza Tetikoğlu

Video ve fotoğraflar Mirza Tetikoğlu

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2013, 21:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER