Kızıltepe TUHADER Hasta tutsaklara özgürlük İstedi

Mardin Kızıltepe TUHADER şubesi, cezaevlerinde tutuklu bulunan hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla Mardin cezaevi önünde basın açıklaması düzenledi.

Kızıltepe TUHADER Hasta tutsaklara özgürlük İstedi

Açıklama öncesi sık sık “Tutuklu tutsaklar onurumuzdur”,”Hasta tutsaklara özgürlük” sloganları atıldı.” Ji Girtiyên Nexwes re azadi” pankartı açıldığı açıklamaya Kızıltepe TUHADER başkanı Adil Başaran, BDP il ve ilçe yöneticileri, HDK, KURDİ-DER, MAYE-DER üyelerin yanı sıra tutuklu aile yakınları katıldı.

Kızıltepe TUHADER başkanı Adil Başaran,Türkiye ve Kürdistan zindanlarında tutsaklara yönelik hak ihlalleri her geçen gün artıyor. Gün geçmiyor ki  bir zindandan baskı ve zor kullanma haberi gelmesin.En son Midyat zindanında siyasi koğuşlara geçebilmek için bazı tutsaklar açlık grevine girmişlerdir.Bu uygulamalara ne gerek var?Niye isteklerini red ediyorsunuz?Bu yanlışları kabul etmiyoruz.Tutsaklar üzerinde baskılar devam etmektedir.Hala cezaevlerinde hasta tutsaklar ölümle yüz yüzedirler.

Bir kez daha zindanlardan ölüm haberi almadan tüm hasta tutsakların bir an önce serbest bırakılması gerekir.Bu özgür yaşam ve demokratik sürecinde hasta tutsakların serbest bırakılmaması kabul edilemez.Anayasanın 6411. kanununa göre  hasta tutsaklar hala  serbest bırakılmıyorsa bu olumsuz ve adaletsiz bir bakış açısının olduğunun bir göstergesidir.

Zaten adli tıp olaya ideolojik yaklaşmakta, verdiği raporlar gerçeklerden uzaktır.Hiç arzulamadığımız bir ölümün oluşası halinde ve bundan sonraki olumsuz  durumlarda adli tıp da sorumlulardan birisi olacaktır Değerli arkadaşlar,bildiğimiz kadarıyla Anayasanın 6411.kanununun 16. Maddesinde, adalet bakanlığı tarafından 31 Ocak 2013 itibariyle değişiklik yapılmıştır.Buna göre kendi ihtiyacını karşılayacak durumunda olamayan tutsakların serbest bırakılacağı taahüt ediliyor.Bu kanun maddesi niye hala uygulanmıyor.bunun sebebi nedir acaba?

Genel olarak hasta tutsaklar şunlardır,Nesimi KALKAN(Mardin cezaevi),Ramazan ÇETEDİR(Mardin cezaevi),Muşit ASLAN(Mardin cezaevi), İsmet ÇARDAK(Mardin cezaevi), Ramazan ÖZALP(Gaziantep cezaevi), Mahmut ÖZDEMİR(Gaziantep),Her altı tutsak ta ağır hastadır.Bir an önce serbest bırakılmalıdır. Şu anda Mardin cezaevinde Nesimi KALKAN isimli tutsak ağır hastadır ve hasta raporuna rağmen serbest bırakılmıyor.

Biz buradan AKP iktidarına sesleniyoruz. Başta sayın Abdullah ÖCALAN ve tüm tutsaklar serbest bırakılsın. Tüm kurum ve kuruluşlarından bu baskılara karşı seslerini yükseltmelerini talep ediyoruz. Dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2013, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER