banner113

SÜRYANİLERDEN ROJAVA’YA YARDIM

Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) tarafından toplanan bir TIR ihtiyaç malzemesi Nusaybin Sınır Hudut Kapısı´ndan Qamişlo kentine ulaştırıldı.

SÜRYANİLERDEN ROJAVA’YA YARDIM

Rojava halkı ile dayanışmak amacıyla başlatılan destek kampanyaları kapsamında Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) tarafından toplanan bir TIR ihtiyaç malzemesi, Midyat Süryani Dernekler Federasyonu (SÜDEF) aracılığıyla Nusaybin Belediyesi´ne teslime edildi. Malzemeler Qamişlo halkına gönderilirken, burada konuşan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, "Rojava halkının tümü Süryani, Arap, Kürt ve Êziler gibi farklı dinlerin birbirine insanlık desteği vermeleri güzel bir şeydir. Belki büyük bir yardım değildir, ama manevi olarak 21. yüzyılda Suriye´deki halkların özgürlüğü için önemli bir destek olarak görüyoruz. Süryanilerin tüm kurumlarına buradan teşekkür ediyoruz" dedi.
İhtiyaç malzemeleri, kontrolden geçirildikten sonra Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Midyat Süryani Dernekler Federasyonu (SÜDEF) Başkanı Evgil Türker ve federasyon yönetim kurulu üyeleri tarafından Nusaybin Sınır Kapısı´ndan Qamişlo kentine ulaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2013, 23:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER