banner113

Başkan Gökkan Zeynel Abidin’deki Restorasyon Çalışmalarını İnceledi

Nusaybin´in eski mabetlerinden birisi olan Zeynel Abidin Camii ve Külliyesi’ndeki restorasyon çalışmalarına başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Gökkan Zeynel Abidin’deki Restorasyon Çalışmalarını İnceledi

Nusaybin Belediyesi, ÇEKÜL Vakfı ile Mardin Valiliği´nin ortak sürdürdüğü Kültür İnanç Parkı projesi kapsamında ilçenin en eski camisi olan Zeynel Abidin Camii ve Külliyesi’nde restorasyon çalışmaları başladı. Nusaybin Belediyesi Başkanı Ayşe Gökkan, belediyenin Sanat Tarihçisi ve Arkeologuyla birlikte mabedi ziyaret etti. Çalışmaları yerinde inceleyen Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan yetkililerden bilgi aldı. Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyon çalışmaları 600 iş günü sürecektir. Bu restorasyon çalışmaları kapsamında Zeynel Abidin Cami ve Külliyesinde restorasyon, konsarvasyon ve çevre düzenlemesi yapılacak. Bu çalışmalarla Zeynel Abidin Cami ve Külliyesinin eski tarihi dokusuna kavuşturulması hedeflenmektedir.
Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan 2000 yılından beri Kültür İnanç Park projesi kapsamında yapılan tüm çalışmalara belediye olarak her türlü desteği sağladıklarına vurgu yaparak; özellikle Kültür İnanç Park projesinin bir ayağı konumunda olan ve kentimizin en eski mabetlerinden biri olan Zeynel Abidin Cami ve Külliyesinde yapılan bu restorasyon çalışmalarını önemsediklerini belirtti.   

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2013, 23:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER