banner113

MARDİN GÜNLERİ İÇİN ANKARA’DA BULUŞUYORUZ

Medeniyetler şehri Mardin’imizin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağlayan Mardin Günleri’nin ikincisi 19-22 Eylül günleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Hazırlıkları son aşamaya gelen fuara Mardin’den de geniş katılım olacak.

MARDİN GÜNLERİ İÇİN  ANKARA’DA BULUŞUYORUZ

Ankara AKM’deki 2. Mardin Tanıtım Günleri 19-22 Eylül arasında;

Mardin’in tarihi, kültürü, doğal güzellikleri, tarımı, sanayisi, ticareti ve folklorik yapısıyla Ankara’da tanıtılmasını amaçlayan 2. Mardin Tanıtım Günleri, Başkent ve çevre illerde yaşayan Mardinliler’in de buluşma adresi olacak. Mardin Valiliği ve Mardin Belediyesi’nin öncülüğünde 19-22 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan Mardin Tanıtım Günleri’ne Mardin’deki çeşitli kurum ve kuruluşlar ile işadamları büyük destek veriyor. Mardin sevdalısı Ankara’da faaliyet gösteren Mardinli işadamı Mehmet Emin Değer  bu konuda en büyük destek veren isim oldu. Mardin’e her fırsatta yardımlarda bulunan , bu konuda kendisine gelen her talebe olumlu yanıt veren,  adına doğduğu şehirde okul inşa ettiren işadamı Mehmet Emin Değer, Ankara’daki organizasyonu da sahiplendi. Mehmet Emin Değer’in ana sponsorluğunu üstlendiği 2.Mardin Tanıtım Günleri’nin bu yıl da ziyaretçi rekoru kırması bekleniyor. Mardin Günleri’nin organizasyonunu gerçekleştiren Yön Fuarcılık Şirketi yetkilileri, 4 gün sürecek fuara 150 bin civarında ziyaretçi beklediklerini ifade ediyor.

EL SANATLARI, YÖRESEL YEMEKLER

Yöresel el sanatları, yöresel yemekler, Mardin müziği ve Mardin kültürünü Başkent’te tanıtacak olan etkinlikler, Mardin’e de önemli katkılar sağlayacak. Taşın dile geldiği şehir olarak bilinen ve tarihinde en az 30 medeniyete ev sahipliği yapmış bir kültür kenti olan Mardin’in, Ankara’daki tanıtım günlerine katılacak kurum ve kuruluşlar ise şunlar:

Mardin Valiliği ve Mardin Belediyesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Dika Kalkınma Ajansı, Midyat Kaymakamlığı ve Belediyesi, Ömerli Kaymakamlığı ve Belediyesi, Yeşilli Kaymakamlığı ve Belediyesi, Artuklu Kaymakamlığı ve Belediyesi, Kızıltepe Kaymakamlığı, Mardin Tarım İl Müdürlüğü, Ömerli Belediyesi, Mardin Ticaret Odası, Esnaf Odaları Başkanlığı, Mardin Ziraat Odaları Birliği, Telkari (Gümüş) El Sanatları, Bakır El Sanatları, Şahmeran El Sanatları, İpek Bulgur ve Artukbey Kuruyemiş…



Ayrıca Dünyanın En Uzun Adamı olan Sultan Kösen de Ankara’daki tanıtım günlerine katılacak .” 2009 yılında İngiltere’deki Guinness Dünya Rekorlar Kitabını düzenleyen yetkililerinin  gelen telefonlarıyla  beraber Türkiye’ye gelen hakemlerce gerçekleştirilen ölçümlerde 2 metre 46,5 santimetre boyu olduğu tespitinin ardından  İngiltere’nin Başkenti Londra’da katıldığı bir toplantıyla da  “Dünyanın En Uzun Adamı” olarak ” dünya ya tanıtılan   Guinness rekorlar kitabının 2010 baskısında yer aldı.


2. Mardin Tanıtım Günleri’ne tüm  değerli mardin sevdalılarını ve basın mensubu dostlarımızı da bekliyoruz…

 

 

YÖN GRUP ORGANİZASYON İLETİŞİM

 

Emine KÜÇÜKKURT

 

Gsm : 0 555 964 97 03

Tel : 0312 419 71 88 - 89

Fax : 0312 419 71 90

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2013, 00:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
selamün aleyküm
selamün aleyküm - 11 yıl Önce

saat kaçta başlıyor-kaçta bitiyor ?

SIRADAKİ HABER