banner113

Dündar ve Artopal Aileleri Arasındaki Husumet Barışlan Sonuçlandı

Kızıltepe Aktulga köyünde düzenlenen barış yemeği programıyla, aralarında husumet bulunan Dündar Ailesi ile Artopal Ailesi arasında ki husumet sulhla sonuçlandı.

Dündar ve Artopal Aileleri Arasındaki Husumet Barışlan Sonuçlandı
Yapılan barış yemeğine Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Ak Parti Milletvekili Abdurrahim Akdağ , Mardin il Emniyet Müdürü Derviş Kara, Mardin İl Jandarma Komutanı  Vural Erol,Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile İl Müftüsü Durmuş Ali Coşkun  katıldı.
   Vali Dr. Ahmet Cengiz: “Bu Hayırlı hizmete vesile olanlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu acının üzerine bu gün bir sünger çekiliyor. Biz insanların olaylardan ders çıkarması gerekiyor. Bu gün özel bir barış yemeğindeyiz. Hiç kimsenin üzülmemesi, hiç kimsenin canının yanmaması hususunda  özel bir çabamız, özel  bir niyetimiz , özel  bir  gayretimiz var.Bu birliğin beraberliğin muhabbetin inançla  yoğrulmuş muhabbetin, kardeşliğin  ilelebet muhafazası  devam ettirmemiz için  bize düşen görevler var.En  önemli görev bu muhabbeti gençlerimize  çocuklarımıza yaymaktır.”dedi,Vali Dr Ahmet Cengiz ayrıca; sevgi ve saygıyı öncelikle ailelerimizde hakim kılmamız  gerektiğini, bölgemiz de,ilimiz de,  ilçemiz de  barışı tesis etmek istiyorsak birlik ve beraberliği tesis etmek istiyorsak önce kendi nefsimizle barışık olmamız  gerektiğini ifade etti.
   İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafında yapılan duanın ardından  aile büyükleri el sıkışarak yemeğe geçildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2013, 00:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
cemil çoktan
cemil çoktan - 11 yıl Önce

ser xere bı rebbi.

SIRADAKİ HABER