banner113

Dündar ve Ertopal Aileleri Barışa 2 defa El Uzattı.

Mardin Kızıltepe ilçesinde 5 ay önce Dündar ve Ertopal aileleri arasında başlayan husumet Kanaat önderleri ve Milletvekillerin arabuluculuğu sonucunda barışla sonuçlandı.

Dündar ve Ertopal Aileleri Barışa 2 defa El Uzattı.

İlçe Merkezinde iki taraf arasında yaşanan ve bir kişinin ölümüne neden olan olay ile başlayan husumet  Bölgenin önde gelen isimlerinden Mehmet Sait Özkan, Cebrail Kösen, Hacı Hatip Hüseyinoğlu, Mardin Milletvekilleri ve Mardin Valisinin Dr. Ahmet Cengiz’in araya girmesi ve çabalarıyla iki taraf arasında barış sağlandı. Yapılan Barış nedeniyle düzenlenen Barış Yemeğinde binlerce kişinin huzurunda İki ailenin ileri gelenleri Şemsettin Dündar ile Sait Ertopal sulh için ellerini birbirine uzatarak tokalaştılar.

Buhara düğün salonunda yapılan barış yemeğine Ak Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Pekin Şahkulubey ile Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, il ve İlçe Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunarak başlayan program Barışa vurgu yapılan konuşmalar ile sürdü. İki aile arasında barışın sağlanmasında çaba sarf eden Mehmet Sait Özkan, yaptığı konuşmada bir daha bu acıların düşmanlıkların yaşanmamsını temenni ederek, barış için el uzatan her iki tarafa teşekkür etti.

Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ’da yaptığı konuşmada:

“ Daha ne zamana kadar bu acı daha ne zamana kadar bu kin daha ne zamana kadar bu hiddet  bize yakışıyor mu ey aziz insanlar şu şiddeti elimizin tersiyle itmeye hazırmıyız? Gün bu gündür yarın çok geç olabilir şu mutluluk beldesi şu kardeşlik iklimi ne kadar da yaraşıyor değil mi şu içiniz kıpır kıpır çünkü şu anda kardeşliğe karar verdiniz. Artık şiddette son verelim. Biliyor musunuz Ankara’da kim var bu memlekette kan dursun diye bir zehir fincan olsa içerim diyen bir başbakan var. Huzurunuzu mutluluğunuzu kendine gaye edinmiş dert etmiş bir başbakan var. Yolumuz uzun gayemiz büyük Nihai hedef Allah rızası böyle bir hukukun kervan yolunda Allah’ın izni ile dağdaki çocuklarımızda aramıza katılacak.  Rabbimizin izni ile kırık kalpleri onaracağız. Sevgiyi kardeşliği huzuru birlikte çoğalacağız. Bu barışa destek veren herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ak Parti Mardin Milletvekili Gönül Pekin Şahkulubey ise konuşmasında: “ Gönül arzu eder ki böyle olaylar yaşanmasın. Aile büyüklerin ferasetiyle kısa sürede barışla sonuçlanması bizleri mutlu etti. Bundan sonra inşallah böyle olaylar bölgemizde yaşanmaz.“ dedi.

 

Mardin Milletvekillerinin konuşmalarından sonra kürsüye gelen Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz konuşmasında: “Bu hayırlı iş için bir arada olmaktan mutlu olduk. bu barış havasının tüm ilimize tüm bölgemize hakim olmasını istiyoruz. Çabalarımız bu yönde yaşanan sürece  gösterilen özverili çalışmalarla Mardin’de ilçelerde köylerde hemşerilerimizin güler yüzünü gördük. Barışa memnuniyetini gördük. Bu barışın ilelebet kaim olmasını sürekli olmasını daim olmasını yürekten arzu ediyoruz. Ama bunun için çaba lazım barış olmayan bir ülke çok uzağımızda değil. Acıyı birlikte yaşıyoruz.  Hemen hattın altında 15 kilometre ötede yaşanan ızdırapları hep birlikte görüyoruz. Televizyon ekranlarında yaşıyoruz. Mardin’deki Suriyeli, vatandaşların yaşadıklarını görüyoruz. Barışın kıymetini bilelim. Hep birlikte Mardin ilimizi bir barış havası yapma hususunda hayretlerimizi lütfen esirgemeyelim. Barışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.

Konuşmaların ardından yaklaşık üç bin kişiye yöreye özgü Hamis yemeği ve mırra ikram edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2013, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER