banner113

Rahmet Gıda Bankası 2 aylık faaliyet raporunu açıkladı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yardım faaliyetlerinde bulunan Rahmet Gıda Bankası, 2 aylık faaliyet raporunda 206 yetim ve muhtaç aileye 13 bin 46 TL değerinde yardımda bulunduğu belirtildi.

Rahmet Gıda Bankası 2 aylık faaliyet raporunu açıkladı
Kızıltepe (Qoser) ilçesinde yetim ve muhtaç ailelere yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Rahmet Gıda Bankası, 2 aylık faaliyet raporunu açıkladı. Raporda; Mart ve Nisan ayı içerisinde 120 aileye gıda paketi, 81 aileye un, 5 aileye nakdi yardım toplamda ise, 13 bin 46 TL değerinde yardımda bulunduğu açıklandı.
İki aylık zaman içerisinde 206 aileye 13 bin 46 TL değerinde yardımda bulunduklarına dikkat çeken Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin Öz, “Rahmet Gıda Bankası olarak, Mart –Nisan ayı içerisinde 120 aileye gıda paketi, 72 aileye 25 kg’ lık un, 9 aileye 50 kgun yardımında bulunduk. Ayrıca Avrupa Yetim-Der’in kardeş aile projesi kapsamında gönderdiği bin 160 TL nakdi yardımı 5 aileye ulaştırdık.”Başkan Öz, “Toplamda 206 aileye 13 bin 46 TL değerinde yardım ulaştırdık” dedi.
En büyük sevincin yetim ve muhtaçları sevindirmek olduğuna vurgu yapan Başkan Öz, “ Dünyadaki en büyük sevincin yetim ve muhtaç aileleri sevindirmek olduğunu düşünüyorum. Çünkü Peygamber Efendimiz (sav) yetim ve muhtaçlara çok ehemmiyet verirdi. Bizde bu şiarla yola çıktık ve bu şiarla hizmet ediyoruz. Özellikle hayırseverlerin yaptığı yardımların yanında bizzat dağıtım yaptığımız esnada onlarda bizlerle iştirak etmesidir. Çünkü duymak ve görmek bir olmuyor. Özellikle yardım yapıldığı esnada o masumane çocukların yüzlerindeki tebessümü görmek lazım. Diye hatırlattı.
Açıklamanın sonunda hayırseverlere ve üyelerine teşekkür eden Öz, "Buradan sizin aracılığınızla bizleri yalnız bırakmayıp yetim ve muhtaç ailelere verilmek üzere bağışta bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Ayrıca hizmet aşkıyla her çağrımızla işini gücünü bırakıp yetim ve muhtaç ailelerin tespitinde olsun yardım dağıtımında olsun paketlemede olsun yani tüm üye ve gönüllülerimize en içten duygularımla teşekkür ediyorum yaptıkları bu hayır faaliyetleri yüce rabbim dergahı huzurunda kabul etmesini diliyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 19:49

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER