banner113

Kızıltepe’de Uçurtma Şenliği Yapıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ÇATOM tarafından 2. geleneksel uçurtma şenliği düzenlendi.

Kızıltepe’de Uçurtma Şenliği Yapıldı

Kızıltepe Akziyaret tepesinde Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ile GAP Çocuk Gelişim Merkezi tarafından düzenlen uçurtma şenliğine yaklaşık 450 çocuk ve kadının katılımıyla Gerçekleştirildi.

 

 

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve geleneksel olarak her yıl tekrarlanacak olan uçurtma şenliğine Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ÇATOM Müdürü Leyla Yanar Onur, ÇGM sorumlusu Nuray Akdağ, ÇATOM çalışanları ve çocukları ile ÇATOM bünyesinde faaliyet gösteren GAP çocuk gelişimi merkezindeki çocuklar katıldı.

 

Akziyaret Tepesi üzerinde uçurtma uçuran çocukların çok keyifli bir zaman geçirdiğini belirten Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş:

 

“ Kızıltepe höyükleri ile meşhur Kızıltepe tepe adını da bu höyüklerden alıyor şu an Kızıltepe’ye yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki bir tepede çok amaçlı toplum merkezine devam eden kursiyer ve çocuklarıyla beraber bir uçurtma şenliğine katıldık. Güzel bir etkinlik, çocuklar anneleriyle beraber gelerek uçurtma uçurmanın zevkini yaşadılar. Ben ÇATOM yetkililerine teşekkür ediyorum. Bize de çocukluğumuzu hatırlattılar ben de kendi çocuklarımla geldim onlar içinde bir eğlence oldu herkese iyi eğlenceler diliyorum.” Dedi.

 

ÇATOM Müdürü Leyla Yanar Onur ise, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz uçurtma şenliğine ilçe kaymakamımızın Çocuklarıyla birlikte programımıza katılması ayrı bir renk kattı kendilerine çok teşekkür ederiz.” Dedi.

 

Kızıltepe ÇATOM ve Kızıltepe Cocuk Gelişim Merkezi (ÇGM) Merkezinin işbirliği ile düzenlenen uçurtma Şenliğinin ardından Akziyaret köyünde ÇATOM Kursiyerlerinin düzenlediği pikniğe katılan ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, burada kursiyerlerin talep ve sorunlarını dinleyerek çözümü konusunda yardımcı olacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 19:52

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER