banner113

Kızıltepe Çiftçiler Derneği MTDF'ye Katıldı

Kızıltepe ilçesinde kurulan Kızıltepe Çiftçiler Derneği, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonuna (MTDF) katıldı.

Kızıltepe Çiftçiler Derneği MTDF'ye Katıldı

Mardin Toplumsal Dayanışama Federasyonu merkez binasında gerçekleşen toplantıda Federasyon ve Dernek yetkilileri birlik ve beraberliği vurgu yaparak sorunların ancak güç birliği ile aşıracağına inandıkları ve bu nedenle böyle bir adım attıklarını belirtiler. 66 derneği bünyesinde barındıran Federasyona son olarak Mezopotamya Kültür ve eğitim derneği ile Çiftçiler derneğinin katılımı ile bu sayı 68'e yükselmiş oldu. 

Dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde sorunlara çözüm üretmek için Mardin Kızıltepe çiftçiler derneğinin Mardin toplumsal dayanışma federasyonuna katılması nedeniyle bir araya geldikleri toplantıya, Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi ile yönetim kurulu üyeleri ile MTDF başkanı İbrahim Aydın, Fahri başkan M. Şerif Öter ile federasyon yöneticileri katıldı. Moderatörlüğünü Gönül Gümgüm yaptığı toplantıda Federasyon başkan ve yöneticileri Federasyon Rozetini Çiftçiler Derneği Başkan ve yöneticilerine takdim ettiler.

Kızıltepe Hububat ticaret merkezi Başkanı ve Federasyon kurucu ve fahri başkanı Mehmet Şerif Öter, katılım nedeniyle yaptığı konuşmada; Bizim tek isteğimiz birlik ve beraberliktir. Kimse kimseyi kıskanmasın eğer hepimiz birbirimize destek olursak inanıyorum ki çok güzel yerlere geleceğiz. Biz derneklerimizi ve odalarımızı ayakta tutmak zorundayız. Eğer onları ayakta tutabilirsek sorunlarımızı da çözüme ulaştıracağız diye belirtti.  Kanunlar her şeyin koruyucusu olacak. Doğanın, şehrin, okuldaki çocuğun, otoparkında yani tüm yaşam alanların koruyucusu olacak. Kim oralarda hata yaparsa kanunlar gerekeni yapacak diye konuştu.

Mardin Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi, STK’lar, oda başkanları, muhtarlar, bölgenin kanaat önderleri,  bölgenin sorunlarıyla içi yanan,  bu bölgenin sorunlarını yarın çocuklarına miras bırakmak yerine iyi ve güzel olanı bırakacak. Eğer biz bir şeyler yapmazsak, çocuklarımıza hiçbir şey bırakamayız. Onun için birlik ve beraberliğimiz olmalı. Eğer hepimizin amacı bölge sıkıntısı ise o zaman biz odalar ve dernekler olarak birbirimizin yanında olmalıyız dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2017, 14:26

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER