banner113

Mardin Büyükşehir Belediyesinden “Birinci Yıl“ Kutlaması

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılmasının birinci yılını düzenledikleri programla kutladı.

Mardin Büyükşehir Belediyesinden “Birinci Yıl“ Kutlaması

Bir otelin konferans salonunda yapılan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinin ardından yıl içinde yaptıkları çalışma ve hizmetlerin anlatıldığı sinevizyon gösterimi sunuldu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, "Farklı dillerin, farklı kültürlerin ve farklı medeniyetlerin hayat bulduğu Mardin’imizi, daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz." dedi.

Mardin’i daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmek için çalıştıklarını söyleyen Yaman, “Cumhurbaşkanımızın, Hükümetimizin ve İçişleri Bakanlığımızın görevlendirmesiyle geçen yıl Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak başladık. Göreve başladıktan sonra ilimizin değişimi, gelişimi ve vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda şehri yeniden inşa etmek için, ilk günden itibaren hedefimizi belirleyerek yol haritamızı çizdik. Büyükşehir belediye bütçemizin her kuruşunun, şehrimize yatırım olarak geri dönmesi düşüncesi ile hareket ettik. Amacımız, medeniyetler şehri olan Mardin’i geçmişi kadar büyük ve görkemli bir geleceğe hazırlayarak, herkesin yaşamak ve görmek istediği örnek bir şehir olmasını sağlamaktı.” dedi.

Vatandaşın memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak istediklerini kaydeden Yaman, “Katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla adalet ve dürüstlükten ödün vermeden, kaynakları planlı, programlı, etkili ve verimli kullanarak ‘sizin için çalışıyoruz’ diyor, vatandaş memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. ‘Bir şehirden daha fazlası’ diyerek ifade ettiğimiz bu kadim şehirde, Mardinli hemşehrilerimizin daha huzurlu, daha güvenli, daha temiz, daha modern ve daha konforlu hayat sürmeleri için gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Vali Yaman son olarak şunları söyledi: “Farklı dillerin, farklı kültürlerin ve farklı medeniyetlerin hayat bulduğu Mardin’imizi, daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz.”

Yemekli programa; Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça, Basın İlan Kurumu Müdürü Adnan Günbegi, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, oda başkanları, kamu kurum müdürleri, STK başkanları, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA) 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 23:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER