banner113

HUBUBAT MERKEZİ KAVŞAĞINDA TRAFİK KAZASI 1 ÖLÜ

Kavşak ve Hububat Merkezinin diğer sorunları için Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı M.Şerif Öter Ankara’ya gitmişti.Yetkililerle görüştü rapor sundu Öter daha Ankara’da iken Kızıltepe de aynı kavşakta kaza oldu bir kişi o kavşakta hayatını kaybetti.

HUBUBAT MERKEZİ KAVŞAĞINDA TRAFİK KAZASI 1 ÖLÜ


Kızıltepe STK Platformu dönem sözcüsü , Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, Türkiye’nin en büyük Hububat Ticaret Merkezi sorununun çözüm yollrını irdelemek için gittiği Ankara’dan yaşanan yeni trafik kazası nedeniyle seyahatini yarıda keserek Kızıltepe’ye döndü.


Kızıltepe Zahireciler Derneği tarafından inşa edilen gerek ekonomik istihdam gerekse de yapısal modernliği ile Türkiye’nin en büyük Hububat Merkezi’nin kavşak sorunun giderilmesi için ilçedeki STK temsilcileri, muhtarlar ve basın mensuplarıyla bir araya gelerek sorunun çözümü için yapılması gerekenler üzerine istişarelerde bulunan Başkan Öter, Bölge sorunun çözümü için milletvekilleri ve ilgili kurumlarla görüşmek üzere gittiği Ankara’dan yaşanan yeni ölümlü kaza haberi üzerine seyahatini yarıda kesmek zorunda kaldı.


Altı yıllık bir çalışma sürecinin ardından modern yapısıyla dikkat çeken Hububat Ticaret Merkezi’nin kavşak sorununun yeni ölümlere davetiye çıkardığını geçen hafta yapılan istişare toplantısında belirttiğini ifade eden Başkan Öter,  “Hububat merkezimizi uluslar arası yola bağlayan girişte bir kavşak için verdiğimiz mücadeleyi ve çaresizliğimsimizi bilmeyen yok. Yaptığımız toplantıda; Ölüyoruz dedik, ölümden ötesi var mı diye sorduk? Bunu söylerken amacımız duyarlı ve vicdanlı yetkililerimize sesimizi duyurmak istedik. Hayati risk olan bu sorunumuzu herhangi bir demokratik, kitlesel eyleme gerek kalmadan çözüme kavuşturalım istedik.

 

Bunun için sayın valimizden randevu talep ettik. 28 Haziran Cuma akşamı aynı noktada bir kaza daha yaşandı. Bu malumun ilamı gibi bir gelişmeydi. Hububat merkezinde çıkan buğday yüklü bir kamyon ipek yoluna çıktığı sırada yolda seyir halindeki taksi ile çarpıştı. Yaşanan kazada ağır yaralanan taksi sürücüsü Nuri Kaya ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yaşanan son kaza üzerine esnaflar toplandı sorumluluğum gereği haklı olarak tepki ve taleplerini bana ilettiler. Konuyla ilgili bir kez daha Ankara’ya geldim.

 

Kavşak Çözümü konusunda bugüne kadar desteklerini esirgemeyen milletvekillerimiz Sayın Abdurrahim Akdağ ve Gönül Bekin Şahkulubey milletvekillerimizle pazartesi günü mecliste ziyaret edip bir kez daha yardımcı olup meselenin çözümü için Ulaştırma bakanı veya Sayın başbakanımıza durumu iletmelerini rica edecektim. Bu sabah aldığım ölüm haberi beni ve arkadaşlarımı bir kez daha yaraladı. Son kazada yaralanan Nuri Kaya hemşerimiz vefat etmişti. Taziyesi Derik’e bağlı arbete mezrasına bağlı kınderi köyündedir. Son üç ayda aynı noktada yaşanan kazalarda bu dördüncü ölüm, biri felç, yedi yaralamadan söz ediyoruz. 15 maddi hasarlı kaza da işin bir başka yönü. Son durumu iki iktidar vekillerimize Sayın Gönül Bekin’e ve Sayın Akdağ’a telefonla bildirdim, Pazartesi günü meclise gidecektim ölüm haberinden sonra vaz geçtim ve Kızıltepe’ye dönme kararı aldım” dedi.


Bu durum siyaset üstü bir konuma geldi artık. Bütün yetkililere bir kez daha sizin aracılığınızla çağrıda bulunuyorum diyen Başkan Öter, “Yaşanan veya yaşanacak yeni olası ölümlerden herkes yetkisi kadar mesuliyet ve vebal altındadır. Vicdan ve milli duygulara sahip Herkesten olumlu tepki ve destek bekliyoruz.”diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2013, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER