banner113

USTAD Başkanı, Kalkınma Kurulu Başkanlığına seçildi

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na Ahmet Akgül seçildi.

USTAD Başkanı, Kalkınma Kurulu Başkanlığına seçildi
Şehr-i Nuh Otel'de yapılan 2013 yılı 1. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı'nda Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, DİKA Genel Sekreteri Talip Gülbay, ajansa bağlı Şırnak, Mardin,Batman ve Siirt kurul üyeleri olan Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Genel kurulda konuşan Gülbay, 2009 yılında kurulan ajansın, üç Mali destek programını başarıyla yürüttüğünü, bugüne kadar 300'e yakın proje desteklediklerini söyledi.

Verilen desteklerin çok önemli olduğuna değinen Gülbay, "Büyük bir memnuniyetle ifade edebilirim ki ajansın verdiği hiçbir destek atıl değildir. 4 yıllık faaliyet sonucunda kendi öz kaynaklarından bölgeye bu 2013 Mali destek programını da katarsak verilecek 25 milyon lira ile toplam 60 milyon lira dağıtmış olacağız" dedi.

Gülbay'ın konuşmasının ardından yapılan ve 100 kişinin oy kullandığı, 6 adayın yarıştığı seçimde 41 oy alan Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, DİKA Başkanlığına seçildi.
Akgül, Kalkınma Kurulu Başkanlığına seçilmesi ile ilgili olarak yaptığı kısa değerlendirmede "Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere oluşturulan kalkınma kurulu başkanlığına seçilmemle birlikte bölgede yeni bir sinerji oluşturacağımıza inanıyorum. Kalkınma Kurulu, ajansın aynı zamanda danışma organıdır, bizler ajansın yönlendirilmesinde de hazırlayacağımız rapor ve etkinliklerle ön ayak olacağız."dedi.
Kendilerine oy veren kurul üyelere teşekkür eden Akgül, bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak ajansın gücüne güç katacaklarını söyledi.
Diğer Kalkınma Ajanslarında olduğu gibi, Dicle Kalkınma Ajansında da Kalkınma Kurulunun, alanındaki illerin dengeli şekilde temsilini sağlayacak yapıda olmaya özen göstereceklerini anlatan Akgül, Mehmet Ali Babaoğlu'na da Kalkınma Kurulu Başkanlığında görev yaptığı süre içerisinde verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2013, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER