banner113

DERİK TE BDP KADIN MECLİSİ KURDU

Mardin’in Derik ilçesi BDP 8 kişiden oluşan Kadın Meclisini kurdu.

DERİK TE BDP KADIN MECLİSİ KURDU


Derik Belediyesi hizmet binasının alt katında bulunan “Reşîdê Kurdî Konferans Salonu'nda yapılan etkinliklerle kuruluşunu ilan eden 8 kişiden oluşan BDP Kadın meclisi üyeleri,Derik Belediye Başkan Vekili Doğan Özbahçeci,BDP Derik ilçe Başkanı Adil Aktaş,MEYADER üyeleri, Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Salman, Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri, DTK ve belediyenin kadın meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda kadın katıldı.

          PKK lideri Abdullah Öcalan ve Paris’te öldürülen PKK'li Zeynep Kınacı, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in fotoğrafının asıldığı salonda bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşundan sonra BDP Derik İlçe Kadın Meclisi adına açıklama yapan meclis üyesi Müslüme Bahçeci, “Devletin kadın üzerinde yürütmüş olduğu saldırının devam ettiğini belirterek, Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP'li yöneticilerin her seferinde mücadele eden Kürt kadınına yöneldiğini” belirterek "AKP siyaset yapan kadın istemiyorum mesajını veriyor. Yine AKP iktidarı, kadın hareketinin kadın özgürlük mücadelesinde büyük adımlar attığını biliyor.Bölgede kadınlara karşı geliştirilen taciz ve tecavüzün son olarak Bingöl ilinde geliştirmiştir.Devlet tarafından geliştirilen bu kirli  politikalarını örgütlülüğümüzle boşa çıkartmak zorundayız.Tüm  kadınlarımızı örgütlü yapı içerisinde aktif bir şekilde yer almaya davet ediyoruz." dedi.

BDP Kadın Meclisinin ilanından sonra konferans salonunda bulunanlara 1996 yılında Tunceli’de yaşamını yitiren PKK'li Zeynep Kınacı için anma etkinliği düzenlendi. Anma programı çerçevesinde Kınacı'nın yaşamı ve mücadelesini anlatan slayt gösterimi ve kültürel etkinlikler sunuldu.

Daha sonra Derik Belediyesi Hizmet binası  önünde toplanan kadınlar,Cumhuriyet meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirerek,Diyarbakır ili Lice ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği olayı protesto etmek için basın açıklamasında bulunuldu.

Yapılan Basın açıklamasının ardından toplanan grup Belediye hizmet binasına kadar yürüyüşlerini tamamlayıp olaysız bir şekilde dağıldılar.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2013, 21:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER