banner113

Yeni Atanan Öğretmenlerle Tanışma Toplantısı Yapıldı

Şubat 2014’te Mardin yeni atanan 432 öğretmenle Atatürk Kültür Merkezinde tanışma toplantısı düzenlendi.

Yeni Atanan Öğretmenlerle Tanışma Toplantısı Yapıldı


 Toplantıya Vali Dr. Ahmet CENGİZ, Artuklu kaymakamı Soner KARATAŞOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili  Niyazi EKİN, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ile yeni atanan öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Niyazi EKİN konuşmasında, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak  ve ülke başarısını ilelebet yükseğe çıkarabilmek için gerekli öncelikli alanın eğitim olduğunu dile getirdi. Buradaki en önemli rolde de öğretmenlerin olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerin yaşadıkları toplum için ne kadar etkili olduklarını dile getirdi. Öğretmenlerin de bu rollerinin farkında olmalarının ne kadar önemli olduğunu dile getiren  EKİN, “Meslek Bilinci” nin “Meslek Bilgisi” nden daha öncelikli olması gerektiğini vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürü Vekili  Niyazi EKİN, göreve yeni başlayan öğretmenlere başarılar dileyerek konuşmasına son verdi.

Ardından kürsüye davet edilen Vali Dr. Ahmet CENGİZ, yeni atanan öğretmenlerimizi tebrik ederek konuşmasına başladı. Konuşmasında iyi örnekler üzerinde detaylı durarak, öğretmenliğin bir anlamda her şey olduğunu ifade etti. Yeri geldiğinde öğretmenliğin bir özveri mesleği olduğuna vurgu yaparak öğretmenliğin bir vicdan mesleği olduğunu belirten Sayın Valimiz çalışma ziyaretleri kapsamında yaşadığı anılarını öğretmenlerimizle paylaştı. Vali Dr. Ahmet CENGİZ, kendisine ait olan başarının nasıl gerçekleşeceğine dair formülünü de öğretmenlerle paylaştı. “5S, 3D, 1E formülü” : 1E ; Empati, 5S ; Sevgi, Saygı, Sorumluluk, Sabır, Sempati, 3D; Disiplin, Danışma, Dayanışma olduğunu belirtti.  Vali Dr. Ahmet CENGİZ, Mardin’in eğitim seviyesi anlamında gönüllerin istediği yerde olmadığını, bu durumu değiştirmek için herkesin elinden gelenin en iyisini yapması gerektiğini dile getirdi. İlimizde toplam 10 bin öğretmen normu olmasına karşın 9200 kadrolu öğretmenin olduğunu belirterek, bunun çok önemli bir sayı olduğunu ve önemli başarılar elde edilebileceğini dile getirdi. Bu başarıların elde edilebilmesi için de öğretmenliğin bir vicdan mesleği olduğunu, herkesin en az iki kişilik çalışması gerektiğinden bahsederek göreve yeni başlayan öğretmenlere başarılar diledi.

Program sonunda göreve yeni başlayan bütün öğretmenleri temsilen Vali Dr. Ahmet CENGİZ, 3 öğretmene temsili çiçek takdim etti. Ayrıca Midyat ilçesinde göreve başlayan 2 öğretmen, göreve yeni başlayan bütün öğretmenler adına Vali Dr. Ahmet CENGİZ’e ve İl Milli Eğitim Müdürü Vekili  Niyazi EKİN’e çiçek takdim ettiler. Çiçek takdiminin ardından program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2014, 18:58

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER