banner113

Kızıltepe’den Hatay’a Minik Ellerden Minik Yüreklere Armağan

Ülkemizde 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin birinci yıl dönümünü geride bıraktığımız şu günlerde Kızıltepe’den Hatay’a minik ellerden minik yüreklere armağan projesi ile gönül köprüsü kuruldu.

Kızıltepe’den Hatay’a Minik Ellerden Minik Yüreklere Armağan

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,8 ve 7,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ülke olarak hepimizi derinden etkileyen büyük afetin birinci yıl dönümünü geride bıraktık. Depremin ardından ülkemizin dört bir tarafından deprem bölgesinde yaşayan insanlar için yardım seferberliği başlamış, toplumsal duyarlılık ve yardımlaşma en üst düzeyde gerçekleşmişti. Kızıltepe Dikmen Anaokulu yönetici ve öğretmenleri, toplumsal duyarlılık, yardımlaşma ve paylaşma duygusunu öğrencilerine kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla öğrenci velileri ile birlikte topladıkları kırtasiye malzemelerinin yanı sıra atkı ve bere ördüler. Gerek kırtasiye malzemeleri ve gerekse örülen atkı ve bereler, paketlenerek depremden etkilenen illerin başında gelen Hatay’ın Antakya Demirbilek İlkokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin yanında olduklarını hissettirmek ve Kızıltepe ile Hatay arasında gönül köprüsü kurulması amacıyla Hatay’a gönderilmek üzere kargoya verildi.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Kızıltepe Dikmen Anaokulu Müdürü Mehtap KOÇHAN, Kızıltepe’den Hatay’a Minik Ellerden Minik Yüreklere Armağan Projesi ile temel amaçlarının depremden etkilenen bölgelerde yaşayan insanların yanında yer aldığımızı hissettirmek olduğunu ifade etti. KOÇHAN, ayrıca, bu proje sayesinde anasınıfı öğrencilerine paylaşma ve yardımlaşma duygusunu somut olarak kazandırmayı hedeflediklerini, veliler aracılığıyla da toplumsal yardımlaşma ve dayanışma konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Kızıltepe’den Hatay’a minik ellerden minik yüreklere armağan projesinin yürütücüsü ve okulumuz Müdür Yardımcısı Kübra MAYTA başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize velilerimize ve projemize destek veren esnaflarımıza yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.  
    Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Faruk ŞİMŞEK ise “Toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yaptıkları Kızıltepe’den Hatay’a Minik Ellerden Minik Yüreklere Armağan projesi için Kızıltepe Dikmen Anaokulu yönetici ve öğretmenlerini tebrik ediyorum.” dedi.

    Mardintime olarak Kızıltepe Dikmen Anaokulu yönetici ve öğretmenlerini bu anlamlı proje için tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Furkan

YORUM EKLE
YORUMLAR
Faruk Şimşek
Faruk Şimşek - 2 ay Önce

Kızıltepe Dikmen Anaokulu Öğretmen ve Öğrencilerimizi bu duyarlı davranışları nedeniyle tebrik ediyorum. İyi varsınız güzel yürekli insanlar.

Elif
Elif - 2 ay Önce

Harika bir proje emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekir, örnek olması dileğiyle

Nimet ERKOÇ
Nimet ERKOÇ - 2 ay Önce

Bu güzel projelerin daim olması dileklerimle...
Vesile olan kişileri canı gönülden tebrik ediyorum varolun...

SIRADAKİ HABER