banner113

Artuklu Belediyesi Başkan Adayı Yay Üniversiteyi ziyaret etti

AK Parti Mardin Merkez ilçe Artuklu Belediye Başkan Adayı Serdal Yay, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdal Bedii Omay’ı makamında ziyaret etti.

Artuklu Belediyesi Başkan Adayı Yay Üniversiteyi ziyaret etti

AK Parti Mardin Merkez ilçe Artuklu Belediye Başkan Adayı Serdal Yay, önümüzdeki Mart ayının sonunda yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında Parti İl yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdal Bedii Omay’ı makamında ziyaret etti.

Uzun dönem AK Parti çatısı altında çeşitli kademelerde görev yapan inşaat mühendisi Serdal Yay’ın öncülüğünde kalabalık bir grup ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette, yıllardır Mardin’e işadamı, sanayici ve turizmci olarak hizmet verdiğini belirten Artuklu Belediye Başkan Adayı; Mardin’i daha gelişmiş marka şehir yapmak için, belediye başkanı sıfatıyla halkın hizmetine talip olduğunu söyledi.

Sözlerine, AK Parti belediyeciliğinin ortaya koyduğu icraatların, hizmetlerin niteliği ve büyüklüğünün ancak, eski hükümetlerin yaptıklarıyla kıyaslandığında anlaşılabileceğini ekleyen Yay, ” Yerel halkla bütünleşme esası üzerine kurulu belediyecilik anlayışıyla AK Parti olarak demokrasiyi yerelde başlatmakla, yerel yönetim alanında sağladığımız başarı herkesin malumu… Bu bağlamda örnek alacağımız isim kuşkusuz ki uzun yıllar belediye başkanlığı yapmış Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. ”dedi.

“Üniversite’nin yetkin kadrosuyla şehrin medeni ve kültürel birikimini uluslararası alana taşıma noktasındaki gayretlerini büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz.” şeklinde konuşan Artuklu İlçe Belediye Başkan Adayı, kendilerini kabul ettiği için Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdal Bedii Omay’a teşekkür etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini partililere aktaran Omay ise, Türkiye’nin kabuğunu kırdığı, kabına artık sığamaz olduğu son on yıldaki gelişme ve ilerlemeden Mardin’in de nasibini almaya başladığını ve her şekliyle barış sürecine verdiği destekle Artuklu Üniversitesi’nin bu olumlu değişime akademik katkı sağladığını belirtti.

  “Sayın Başbakanımızın ve o dönemde kabinede görev yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Gül’ün adil ve ileri görüşlülüğü sayesinde Mardin üniversitesine kavuştu.” görüşlerine yer veren Rektör Omay:

“Mardin halkının refahı, yerel ve bölgesel düzeyde sosyo-ekonomik ve kültürel sorunların yarattığı açmazları aşmak için üniversite olarak yerel yönetimlere her türlü akademik destek ve işbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2014, 22:25

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER