Derik Öğrencileri Şehit Kaymakam Anısına Tokat Gezisinde

İlçe Kaymakamlığı,İlçe Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortak çalışmaları ile 92 kişilik grup 4 günlük Tokat İli gezisine gittiler.

Derik Öğrencileri Şehit Kaymakam Anısına Tokat Gezisinde

Mardin'in Derik İlçesi'nde Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile  eğitim gören 43'ü Kız 34'ü Erkek olmak üzere 77 öğrenci, 7 Bayan Öğretmen,1 Bayan Hemşire,1Derik Belediyesi Kültür Birimi görevlisi,4 Şoför ve 2 Erkek hostes ile  toplam 92 kişi 2 şehirlerarası otobüslerle sabah saatlerinde  yola çıktılar.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Şehit Muhammet Fatih Safitürk anısına yaptıkları tek yürek projesi kapsamında  İlçe'yi iki kez ziyaret etmeleri ardından,Şehit Muhammet Fatih Safitürk anısına İlçe'deki öğrencilerle kardeş duygularını pekiştirmek için davet etmelerinden dolayı,İlçe Kaymakamlığı,İlçe Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortak çalışmaları ile 92 kişilik grup 4 günlük Tokat İli gezisine gittiler.

 Proje kapsamında Mardin İl'inden toplam 5 bin öğrencinin gruplara bölünerek batı İllerini gönderilecekleri öğrenilirken,Tokat İli'ne geziye giden öğrenciler Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk kartlarını yakalarına taktıkları görüldü.

Geziye katılan 11sınıf öğrencilerinden Gülan Baki,Bu gün Tokat gezisi için toplandık,Tokat'tan bize gelenlerle Tek yürek projesi kapsamında görüştük,görüşmemiz güzel geçti.Onlarla görüşüp,daha da kaynaşacağız "dedi.

10 sınıf öğrencilerinden Muhammet Bağırtan,Tokat'taki arkadaşlarımızla kardeşliğimizi pekiştirmek için gideceğiz."dedi

12  sınıf öğrencilerinden Dilan Er,Tokat'taki kardeşlerimizi ziyaret etmeye gideceğiz.Ordaki bağlarımızı kurmaya gideceğiz.Bu geziyi düzenledikleri için, Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanvekilimize teşekkür ediyoruz."dedi

Öğrenci velilerinden  Şükran Yapıştıran adlı kadın Tükçesi olmadığı için Kürtçe olarak "Kim bu geziyi düzenlemiş se Allah onlardan razı olsun,Çocuklarımız böyle gezilerle mutlu olduklarını,farklı yerleri gördükleri için bizlerde mutluyuz."dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2017, 13:12

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
naz
naz - 7 yıl Önce

bu gezı yapan Allah razı olsun orası cok guzel bır yerdı tokatlı kardeslerımız zıyaret ettık benım ıcın en guzelıde buydu

Naz
Naz - 6 yıl Önce

Tokat hayatında gördüğü m en güzel yerdi

SIRADAKİ HABER