banner113

Arızayı Onarmaya Gittiler Canlarını Zor Kurtardılar

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde tarımsal sulamada kullanılan trafodaki arızayı gidermeye giden 2 kişilik Dicle Elektrik Dağıtım ekibi, bir kez direk üzerinde çalışırken kasıtlı olarak elektrik verilmesi nedeniyle, bir kez de silahlı saldırı nedeniyle 2 kez ölümden döndü.

Arızayı Onarmaya Gittiler Canlarını Zor Kurtardılar

Trafo sahipleri tarafından ayrıca darp edilen 2 şirket çalışanı, canlarını zor kurtarırken, jandarma olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı.

 

Elektrik verip, Darp Ettiler

 

Olay, dün Kızıltepe ilçesine bağlı Sarıca mahallesinde meydana geldi. Y.B. isimli çiftçinin kayıtlı trafosunda ortaya çıkan arızayı gidermeye giden Dicle Elektrik Dağıtım Tarımsal Sulama Birimi çalışanlarından H.A. ve S.B. önce muhtara giderek geliş amaçlarını ilettiler. Muhtarın görevlendirdiği bir şahsın refakatinde söz konusu tarlaya giden arıza ekibi, akımı kestikten sonra trafoda çalışmaya başladılar.

Bu sırada gelen ve tarla sahibinin yakınları olduğu öğrenilen 3 kişi, ekipteki görevliler direk üzerinde çalışanlara küfür edip hakarette bulundu, ayrıca ölümle tehdit ettiler. Bununla da yetinmeyen şahıslar, şalteri kaldırarak üzerinde ekibin çalıştığı direkteki trafoya elektrik akımı verdiler.

Çalışanların hayatını ciddi biçimde tehlikeye sokan bu eylemin ardından söz konusu 3 kişi, ‘’Nasıl bizim trafomuza müdahale edersiniz’’ diyerek, Dicle Elektrik Dağıtım çalışanı H.A. ve S.B.’ye saldırarak ikisini de darp ettiler.

 

Yetmedi Silahla Ateş Ettiler

 

Yaşananlar üzerine mahalle muhtarının ekiplere refakat etmesi için gönderdiği şahıs, araya girdi ve saldırganların elinden kurtardığı 2 çalışanı muhtarın evine götürdü. Ekipler burada beklerken, köylüler Dicle Elektrik çalışanlarını ‘’Kaçın, silahlanmış geliyorlar’’ diyerek uyardı.

Bunun üzerine H.A. ve S.B. araçlarına binerek buradan hızla uzaklaşmaya başladı. Ancak ellerinde silahlarla gelen kişiler, hızla giden aracın arkasından art arda ateş etmeye başladılar. Büyük bir şans soncu araçta bulunan Dicle Elektrik Dağıtım çalışanları kurşunlara hedef olmazken, araca arkadan 3 mermi isabet etti.

Saldırganlar Dicle Elektrik ekiplerini bir süre başka bir araçla takip ettiler. Saldırganları atlatmayı başaran H.A. ve S.B. hastanedeki tedavilerinin ardından aldıkları adli rapor ile jandarmaya başvurdular.

Jandarma da olay yeri incelemesinin ardından, E.B., E.B. ve Y.B. isimli 3 kişiyi gözaltına aldı.  Sanıkların bugün savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.

 

Borçtan dolayı icralık olmuş

Sarıca mahallesindeki olayın yaşandığı trafonun sahibi olan Y.B.’nin 2013 ve 2015 yıllarına ait yaklaşık 250 bin liralık borcu bulunduğu ve bu borçtan dolayı icralık olduğu belirlendi.

Söz konusu kişinin kayıt dışı olarak kullandığı bir trafosunun daha bulunduğunun belirlendiği, enerji şirketi tarafından Ağustos 2016’da yerinde abonelik verilmesine rağmen abone bedellerini de ödenmediği tespit edildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2017, 13:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER