banner113

Derik’te Kaymakam Evren Çakır, 36 Gazi ve Şehit ailesine duvar saati hediye etti.

Derik İlçesinde Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Evren Çakır 36 Gazı ve Şehit isimleri yazılı duvar saatini ailelerinin evlerine götürülerek hediye etti.

Derik’te Kaymakam  Evren Çakır, 36 Gazi ve Şehit ailesine duvar saati hediye etti.

Derik İlçe Kaymakamı ve  Belediye Başkanvekili Evren Çakır tarafından, Ay yıldızlı Türk Bayrağı şeklinde, şehit ve gazilerin isimlerinin yazılı olduğu duvar saatlerini, verdiği talimatla, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Osmanoğlu ile Belediye Başkanlığında görevli Müdürler tarafından, merkez ve kırsal mahallelerde ikamet eden Gazi ve Şehit ailelerini evlerinde ziyaret ederek, hediyeleri teslim etti.
 Gazi ve Şehit Ailelerini evlerinde ziyaret ederek, ihtiyaçlarını soran Bele-diye Başkan Yardımcısı Abdullah Osmanoğlu,”Derik Belediye Başkanlığı olarak,Kaymakamımız Evren Çakır himayelerinde şehit ve gazi yakınlarımızı unutmuyoruz,onalara sık sık ziyarete gidiyoruz,onlara çeşitli hediyeler götürüyoruz,Şehit Mahmut Eşit’in annesi,15 Temmuz şehidi annesi burada,bugün burada oturuyorsak 15 temmuz şehitleri sayesindedir. Şehitlerimizin hergün her dakika onların yanında olduklarımızı hatırlatmak için, onlara sık sık ziyarete gidiyoruz,Belediye Başkanlığı ve Kaymakamlık olarak onları yalnız bırakmamaya çalışıyoruz.”dedi.
Duvar saatini evinde teslim edilen,15 Temmuz Şehitlerinden Mahmut Eşit’in 72 yaşındaki görme engelli ve yatalak annesi Barika Eşit, Türkçe bilmediği için oğlu Enver Eşit,”Ben 15 Temmuz şehidi Mahmut Eşit’in kardeşiyim,Allah devletimizden razı olsun,Sayın Cumhurbaşkanımızın el-lerinden öperim . Vali bey,Kaymakam bey olsun bize her türlü desteği sunuyorlar.Abim 15 temmuz şehidlerindendi,vatan sağolsun”dedi.
Duvar saatini evinde teslim edilen,30 yıl önce Terör Örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit edilen Karakol Bekçisi Ali Ege’nin eşi Türkçe bilmediği için oğlu Barış Ege,”Annem,Kaymakam bey’e teşekkür ediyor,devletin sürekli yanımızda olduğunu,Allah devletimize zeval vermesin,devletin sıcaklığını sürekli hissettiğini belirtiyor”dedi.
Duvar saatini evinde teslim edilen, korucu olarak görev yaparken,terör örgütü tarafından yaralanarak Gazi olan 56 yaşındaki Ramazan Dursun,”Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere  Valimiz,Kaymakamımız ve Belediye Başkanvekilimiz Sayın Evren Çakır bizleri unutmadıkları için,ben hem gazi hem de gazi oğluyum aynı zamanda, biz bu görevi iyi yaptığımız için de yaptığımız için de pişman değiliz, her zaman devletimizin yanında bulunuyoruz. devletimiz bizi yalnız bırakmadığı için sonsuz teşekkür ederiz.”dedi.
Duvar saatini evinde teslim edilen,1974 Kıbrıs Barış Harekatı Gazilerinden 69 yaşındaki Şeyhmus Arda,”Allah razı olsun devletimizden,bizleri unutmuyor,her zaman yanımızdadır,bize destek veriyor,Kıbrıs gazisiyim,devlet milletimiz var olsun ve yaşasın”dedi.
Emrullah KARAKAŞ –Mardintime-Derik

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER