banner113

Türk Tarih Kurumu Başkanı: Biz Geldiğimizde Kürdler Vardı

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Metin Hülagü: “Biz Anadolu’ya geldiğimizde Kürdler de bu coğrafyada vardı”

Türk Tarih Kurumu Başkanı: Biz Geldiğimizde Kürdler Vardı
Bugün gazetesinden Seda Şimşek’e konuşan Metin Hülagü Kürtlerle ilgili, “Anadolu’ya geldiğimizde Kürdler de bu coğrafyada vardı, yani aynı zamanda Türk tarihinin bir parçasıdırlar, dışlamanın anlamı yok” ifadelerini kullandı.

‘KÜRD GERÇEĞİNİ İNKAR ETMENİN ANLAMI YOK’

Ocak ayında “Tarihte Türkler ve Kürdler” adlı bir sempozyum düzenleyeceklerini belirten Hülagü, “Bazı şeyleri dün görmemiş, görmezlikten gelmiş olabiliriz ama bazı vakaları da inkâr edemeyiz. Bir Türk gerçeği varsa bir Kürd gerçeği de var, bunu inkâr etmenin anlamı yok. 1071′de Anadolu’ya geldiğimiz zaman burada Kürdler de vardı. Türk ve Kürd tarihine baktığımız zaman çok fazla ortak noktalarımız var. Milli Mücadele’de, Çanakkale’de birlikteliğimiz var. Ulus devlet olunca, diğer ulusları biraz dışlamışız. Belki şartlar öyle gerektirmişti.”dedi.

‘KÜRD VARSA, TARİHİ DE VARDIR’

Hülagü, “Sizce bir Kürd tarihi var mıdır?” sorusuna ise, “Kürd tarihi tabii ki var. Yani Kürd varsa tarihi de vardır, ama azdır ama çoktur, ama zayıftır ama zengindir o ayrı bir şey. Anadolu’ya geldiğimizde, burada Kürdler varsa bir Kürd tarihi de var demektir.” şeklinde cevap verdi.


http://www.haberdiyarbakir.com

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2013, 23:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER