banner113

AKSOY: ÇILGIN PROJELERLE HİZMET ETMEYE TALİBİM

Ak Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı Kazım Aksoy “Birlikte Yöneteceğiz” sloganıyla aday adayı çalışmalarına başladı.

AKSOY: ÇILGIN PROJELERLE HİZMET ETMEYE TALİBİM

İl ve İlçe teşkilatlarıyla bir araya gelen Kazım Aksoy çılgın projeleriyle Mardin’e hizmet etmeye talip olduğunu söyledi.

 

AK Parti teşkilatlarının çeşitli kademelerinde görev yapan İnşaaat Mühendisi İşadamı Kazım Aksoy Ak Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için aday adaylığı müracaatı sonrasında Mardin İl başkanlığı İl Başkanı Vekili Bedrettin Ağalday Başkanlığında  il binasında yönetim Kurulu üyelerine kendisi ile ilgili merak edilenleri ve projelerini anlattı.

 

2014 yerel seçimlerinde ilk kez Büyükşehir statüsü ile seçimlere katılacak olan Mardin’de AK Parti’de ilk resmi müracaatını gerçekleştiren İnşaat Mühendisi Kazım Aksoy Mardin il Merkezinde ve ilçelerindeki ziyaretlerine devam ediyor.

 

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi Kazım Aksoy bilimsel kurallara, çağdaş yönetim anlayışına, doğruluk ve dürüst yönetim ilkelerine uygun olarak Ak Parti  çatısı altında yeni bir bakış açısı ve çağdaş bir hizmet anlayışı ile çılgın projelere Ak Parti imzası atmak için Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına talip olduğunu dile getirdi.

 

Mardin MÜSİAD kurucu Başkanlığı ve bir çok  Sivil Toplum Kuruluşlarında yönetim Kurulu üyeliği ve  çalışmaları olan Mardinli İşadamı İnşaat Mühendisi Kazım Aksoy, Uzun yıllardır mensubu olmaktan gurur duyduğu ve teşkilatlarının farklı kademelerinde görev yaptığı Ak Parti’den “Birlikte Yöneteceğiz” Sloganıyla Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için müracaat etmenin gururunu yaşadığını ifade etti.

 

“BEDENSEL VE  ZİHİNSEL AYRIMCILIK YAPILMAYACAK”

 

Hiç kimseye bedensel ve zihinsel özürleri nedeniyle ayrımcılık yapılmasına izin verilmeyeceğini aksine pozitif ayrımcılık yapılacağını dile getiren Aksoy şunları söyledi. “Yerel yönetimde sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak kentsel alanlar, Meslek edindirme kursları başta olmak üzere tüm kamusal alanlarda özürlülerin hayatını kolaylaştıracak önlemler almak amaçlarımdandır.

Kültürün taşıyıcı unsurları olan dil, edebiyat, folklor, musiki, plastik sanatlar gelişimine özel bir önem verilecektir. Mardin Kentimizin kültür ve sanat zenginliğini tanıtan ve gelişmesine katkıda bulunacak projeler üretmek ve desteklemektir.

Çalışma başarısının sağlanması, çalışma hayatının sağlıklı ve dengeli bir biçimde sürdürülmesi için işçi ve işveren olarak sosyal diyalogun en ileri seviyelere taşınmasını sağlamak ve sorunların uzlaşma ortamında çözülmesini sağlamaktır.”

 

 

“KADINLARIMIZIN AKTİF YÖNETİME KATILIMI SAĞLANACAK”

 

Toplumun yarısını  oluşturan kadınların  kamusal yaşama katılımının özendirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Aksoy  Kadınla ilgili dernek, vakıf ve Sivil Toplum Kuruluşlarına hazırlanacak projeler ile destek sağlanacağını kaydetti.  Aksoy Gençler içinde projelerin yapılacağını ve yerel yönetimde aktif rol almalarını sağlayacaklarını  ifade etti  Aksoy “Gençlerimizin Yerel yönetimde her platformda katılımı sağlanacak, gençlik dernekleri desteklenecektir. Gençlerin sosyal faaliyetlere katılımını sağlayan gençlik merkezleri yaygınlaştırılacaktır. Bu alanda sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve yerel yönetimlerle iş birliği yapılacaktır. Kırsal kesimlerde ve varoşlarda yaşayan gençlerimizin gelişimine ve sorunlarının çözümüne özel önem verilecektir. Gençlerin ruhsal, bedensel, zihinsel gelişimini olumsuz etkileyen alkol, uyuşturucu, şiddet ve pornografi içeren yayınlar konusunda tedbirler alınacaktır. Gençlerin okuma alışkanlıklarını güçlendirmek amacıyla semt kütüphaneleri uygulamaya konulacaktır. Bilimsel çalışmalara, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılmaları desteklenecektir. Gençlerin her alandaki uluslararası yarışmalara ve faaliyetlere katılımı teşvik edilecektir. Gençlerimize yönelik olarak kendi kültürlerine yabancılaşmalarını ve asimle olmalarını engellemek üzere nitelikli personel ile donatılmış “Gençlik Merkezleri” oluşturulacaktır.” dedi.

 

 

KENTLEŞME VE KONUT ALANINDA ÇAĞDAŞ STANDARTLAR UYGLANACAK

 

Kentleşme ve konut meselesinin çağdaş standartlara kavuşturulmasının önündeki en büyük engel iç göç olgusunu ortadan  kaldıracağını ifade eden Aksoy “ Ülkemizdeki birçok sorunun kaynağında bulunan göç olgusuna hazırlıklı bir kent planlaması, sağlıklı çözümler oluşturabilmenin kaçınılmaz ön koşuludur. Kurulu şehir bölgesinde imar tadilatı yapıp yoğunluğu artırmak yerine, gecekondu bölgelerinde imar ıslah planları gerçekleştirilecek, mücavir alanlardaki planlamanın sürat kazanması sağlanacaktır. Sağlıksız ve çirkin şehirleşmenin önüne geçilecek, şehirler yaşanabilir mekânlar olacaktır. Gecekondu bölgelerinde yaşayanlara yönelik ucuz konutlar üretilecektir. Uzun vadeli programlarla şehirlerin yaşanabilir, sağlıklı, çevre güzelliği taşıyan mekânlar olması sağlanacak, geleneğimizden hareketle “bahçe-kent” kavramı yeniden ele alınacaktır.”

 

“TARİHİ DOKUYU BOZAN YAPILAŞMA ÖNLENECEK”

 

Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü; “Şehrin doğal ve tarihi dokusunu bozan yapılaşmanın önüne geçilmesi için gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Eski kent dokularının korunmasına yönelik uygulanan SİT politikası yeniden gözden geçirilecektir. Şehir sorunlarının çözümünde sivil toplum örgütleri ile işbirliği geliştirilecek, mahalle derneklerinin kurulması teşvik edilecektir. Kentsel değerlerin korunması amacıyla, kentli hakları ve kente karşı işlenen suçlar kavramı geliştirilecektir. Tarihi mirasın, kültürel değerlerin, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkının güvence altına alınması için toplumsal bilinç geliştirilecek, kentle ilgili kararlara halkın katılımı sağlanacaktır.”

 

“ÇEVRE POLİTİKALARI OLUŞTURULACAK”

Aksoy “Çevre sorunları çoğunlukla yerel düzeyde ortaya çıktığından, çevre politikalarının oluşturulması ve hayata geçirilmesinde de yerel yönetimlerin önemi büyüktür. Çevre konusunda vatandaşlardan gelen her türlü şikayet dikkatle incelenecektir. Çevre konularında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ile işbirliğine gidilecek, çevre sorunlarının çözümünde vatandaşların inisiyatif alması teşvik edilecektir.  Bu nedenle partimiz, çevre ile ilgili planlarını merkezden değil, yerinden yönetim aracılığıyla gerçekleştirmeyi ve politikalarını katılımcı demokrasi anlayışı ile bütünleştirerek uygulamayı esas alacaktır. Bunu temin için yerel yönetim ağırlıklı bir “Çevre Yönetim Sistemi” geliştirilecektir.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2013, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER