banner113

Demirtaş kaçırılan çocukların aileleri ile görüştü

Çocukları PKK tarafından dağa götürüldüğü söyleyen anneler Diyarbakır’da BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü, toplantıdan çözüm mesajı çıktı.

 Demirtaş kaçırılan çocukların aileleri ile görüştü
Çocukları PKK tarafından dağa götürüldüğü söyleyen anneler Diyarbakır’da BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü, toplantıdan çözüm mesajı çıktı. Daha önce Diyarbakır'da PKK'nın dağa kaçırdığı çocukların ailelerin isyanına "Kaçırılmadılar, kendi istekleriyle dağa gittiler" cevabını veren BDP'li Selahattin Demirtaş'tan çözüm için adım atacak.

"ÇÖZÜM İÇİN KANDİL'E GİDECEĞİM"

Çocukları PKK tarafından dağa götürüldüğü söyleyen anneler Diyarbakır’da BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü. Anneler, toplantının ardından Demirtaş'ın "Sorunun çözümü için Kandil’le görüşeceğim” dediğini aktardı.

SENİN ÇOCUĞUN DİZİNİN DİBİNDE

Öte yandan acılı annelerden Sevim Uçakay, BDP lideri Demirtaş’a seslenerek “Senin çocuğun dizinin dibindeyse benim kız kardeşimi de getir" demişti. Son olarak bir grup aile BDP Diyarbakır il binasına yürüyerek yetkililerle görüşmek istemişti.

PKK BELEDİYENİN PİKNİĞİNDE ÇOCUKLARI KAÇIRDI

Diyarbakır Lice'de belediyenin 23 Nisan tarihinde çocuklar için düzenlediği piknik gezisi sırasında bir grup PKK’lı çocukları kaçırmıştı. Çocuklarından haber alamayan aileler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlattığı oturma eylemini sürdürüyor. BDP, HDP ve PKK'ya tepki gösteren aileler çocuklarının kendilerine teslim edilmesini istiyor.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2014, 19:26

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER