Hüda-Pardan PKK'ya: Barışımız biter...

Güneydoğu'da tehlikeli gerilim. İlçe başkanları PKK tarafından kaçırılan Hüda-Par'dan PKK'ya acil çağrı: Hemen serbest bırakılmazsa aramızdaki barış süreci bitebilir.

Hüda-Pardan PKK'ya: Barışımız biter...
Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında PKK'nın kaçırdığı partisinin Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan'ın serbest bırakılmasını istedi.

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan'ın PKK tarafından kaçırılması ile ilgili düzenlediği toplantıda, "Ercan kardeşimiz hemen serbest bırakılmalıdır. Eğer serbest bırakılmaz veya kendisine bir zarar verilirse, bundan böyle barış sürecinden artık bahsedilmeyecektir" dedi.

"HEMEN BIRAKILMAZSA ARTIK..."



Yapıcıoğlu, Alpaslan'ın serbest bırakılmaması ve kendisine zarar verilmesi durumunda ise, "Buradan açık ve net olarak söylüyorum. Ercan kardeşimiz hemen serbest bırakılmalıdır. Eğer serbest bırakılmaz veya kendisine bir zarar verilirse, bundan böyle barış sürecinden artık bahsedilmeyecektir. Şu ana kadar sorumluluk duygusuyla hareket ettik, halkın menfaatini gözettik. Huzur ortamı bozulmasın istedik. Ancak bu ortamı bozdular. Planlı ve kararlı bir şekilde bu işi bu noktaya getirdiler. Bundan sonra olacaklardan biz sorumlu değiliz" dedi.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 19:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER