banner113

Kılıç: Kızıltepe ve Derik’te 110 bin dönüm arazi GAP suyu ile sulanıyor

Basın mensupları ile düzenlediği toplantıda konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Adayı Faruk Kılıç, Kızıltepe’de 30 bin dönüm, Derik’te 80 bin dönüm arazinin GAP suyu ile sulandığını, çalışmaların son aşamasına gelindiği ve suyun tarlaya uluşmasının önemli olduğunu söyledi.

Kılıç: Kızıltepe ve Derik’te 110 bin dönüm arazi GAP suyu ile sulanıyor

AK Parti Mardin Milletvekili Adayı Faruk Kılıç, kentte görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya geldi. Görev yaptığı dönemde Mardin’de yapılan hizmet ve yatırımlar ile gündemi değerlendirdi.

Kılıç, hem basın mensuplarını hem de Mardinlileri, 10 Mayıs Çarşamba günü saat: 16.30’da 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak büyük mitinge davet etti.

“SAĞLIK ALANINDA CİDDİ YATIRIMLAR YAPILDI”

Sağlık yatırımlarına değinen Kılıç, “Mardin Şehir Hastanesi ile Tıp Fakültesi inşaatları sürüyor. Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 300, Kızıltepe Devlet Hastanesinde ise 150 yataklı ek hastane inşaatları devam ediyor. Artuklu’da Ağız ve Diş Sağlık Merkezi geçen yıl hizmete açıldı. Midyat ve Nusaybin’de diş sağlığı merkezleri kuruldu. Sağlık alanında Mardin’de ciddi yatırımlar yapıldı. Sağlık Bakanlığından aldığım rakamlara göre, 2019-2023 yılları arasında 3 milyar 263 milyonluk yatırım yapıldı. Sağlık yatırımları çok önemlidir, nitekim bunu pandemide gördük.” dedi.

“Şu an 110 bin dönüm arazimiz GAP suyu ile sulanıyor” Mardin’in tarım, ticaret ve turizmin yanında el sanatlarıyla da kendini yenilediğini kaydeden Kılıç, şöyle konuştu: “GAP’ın ilerlemesi ve hızlanması konusunda 2021 yılında beri çok ciddi girişimlerimiz oldu. Girişimlerim sonucunda gölet ve depolama noktasında yüzde 95’lere geldiğini söyleyebilirim. Kanallarımız su tutmaya başlarken Kızıltepe’de 30 bin dönüme yakın arazilerimizin GAP suyu ile sulanabilir olduğunu, Derik’te de 80 bin dönüm arazinin sulanabilir olduğunu müşahede ediyoruz. Suyun tarlaya ulaşması bizim için önemlidir. 2019-2023 yılları arasında 71 projeye 164 milyonluk destek sağlandı.”

“393 MİLYON TL SPOR YATIRIMI YAPILDI”

Gençlik ve spor yatırımlarına da değinen Kılıç, tüm ilçelerde yarı olimpik havuzlarının yapıldığını, spor sahalarının kurulduğunu, son 4 yılda toplam spor yatırımların 393 milyon TL olduğunu söyledi.

Kızıltepe Ziraat Fakültesi’nin temellerinin yakın bir tarihte atılacağını ifade eden Kılıç, Mardin-Midyat yolunun yapıldığını ve Kızıltepe Güney Çevre Yolu’nun önümüzdeki hafta açılacağını söyledi.

“İNSAN MERKEZLİ HİZMETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Mardin’deki yatırımların devam etmesi ve takibinin daha rahat yapılabilmesi için aday olduğunu ve Mardinlilerin desteğini beklediğini belirten Kılıç, İl Başkanlığı döneminde Anıtlar Kurulu’nun Mardin’de kurulduğunu söyledi.

İnsanı merkeze alan hizmetlerde bulunmaya devam edeceklerini kaydeden Kılıç, Mardin’in sorunlarını Ankara’da çözebilmek için ve yatırımları takip edebilmek çalışacağını dile getirdi ve Mardinlilerin desteğini istedi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER