banner113

Karaboğa: Mardin’in sorunlarını ortak akıl ve projelerle aşacağız

Yaptığı gezilerle ve sahada gösterdiği performansla seçmenin dikkatini çekmeyi başaran CHP Mardin Milletvekili Adayı Elektrik Mühendisi Şükrü Karaboğa, STK ve esnaf ziyaretlerinde seçildiği taktirde Mardin’in biriken sorunlarının çözümünü ortak akıl ve hazırladığı projelerle aşacaklarını söyledi.

Karaboğa: Mardin’in sorunlarını ortak akıl ve projelerle aşacağız

Mardin’in bir kültür, dinlerin barış içerisinde yaşadığı bir kültür şehri olduğuna işaret eden CHP Mardin Milletvekili Adayı Şükrü Karaboğa, kadim bir medeniyetin şehri olan Mardin’in Türkiye’deki 81 il arasında 21 yıldır Türkiye’yi yöneten iktidar partisinin hizmetlerinden en az seviyede yararlanan şehirlerin arasında bulunduğunu söyledi.

Kızıltepe’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek 14 Mayıs seçimleri için destek talebinde bulunan Karaboğa, Mardin’i ve Mardinlileri görmezden gelen, sorunlarından bihaber kalanlara artık gereken dersin sandıkta verilmesi gerektiğini savundu.

MARDİN HİZMETSİZLİĞİN MERKEZİ HALİNE GELMİŞTİR”

Medeniyet şehri olan Mardin’in geçmişten gelen yerleşik bir şehir kültürünün bulunduğunu ancak bu kültürü güçlendirecek yapısal hizmetlerden şehrin gerektiği kadar nemalanmadığına işaret eden CHP Adayı Karaboğa, “Mardin bir tarım şehri, şehirde yerleşik olan tarımla uğraşarak geçimini sağlayan üreticinin üretime küstürülmesi için iktidarın eliyle herşey yapıldı. Mardin Bir Turizm şehri diyoruz, Turizm anlamında şehrin geleceğine ışık tutacak bir turizm vizyon programı yok, turizmin geliştirilmesi için 20 yıldır iktidardan seçilen hiçbir temsilcinin açıkladığı bir tek proje olmadı. Mardin bir sanayi şehri diyoruz. Mardin’den çok daha küçük şehirlerdeki sanayi oluşumlarına baktığımızda bizim şehrimizdeki tesisleri enaz üçe katlayacak bir potansiyele sahipler. Şimdi soruyorum; 20 yıldır AK Parti tarafından yönetilen Türkiye’de Mardin’e devletin eli ve desteğiyle kaç OSB kuruldu? Gençlere istihdam olanağı sağlayacak kaç işletme kuruldu da, gençlerimize iş olanağı sağlandı. Mevsimlik işçi çalıştırır gibi; İŞ-Kur meziyetiyle gençlerimizin ağzına bir parmak bal sürmekten öteye gitmeyen bu anlayışa dur demenin vakti gelmiştir. Mardin, çevre yolları olmayan Türkiye’deki büyükşehir statüsü olmayan tek şehirdir. Tren seferlerinin uğramadığı, modern yaşam merkezlerinin, Spor salonlarının, spor alanlarının ve yeni tip şehir stadı bulunmayan çok az sayıdaki şehirlerden biridir. Mardin bunu hiç ama hiç hak etmiyor. Gelin hep birlikte 14 Mayısta buna hep birlikte dur diyelim” diye konuştu.

“GENÇLERİN HANGİ SORUNUNA ÇÖZÜM OLDUNUZ?”

Mardin’in 18-24 yaş aralığında en genç nüfus potansiyeli bulunan şehirlerden biri olduğuna işaret eden Milletvekili Adayı Karaboğa, “Seçip meclise gönderdiğimiz hiçbir temsilcimiz görevi bittikten sonra Ankara’dan bu şehre geri dönüş yapmadı, neden dönsün ki, çocukları Ankara’nın konforuna alışıyor, hizmetten nasibini almamış Mardin’e gelip ne yapsınlar. Peki ya Mardinlileri temsil etmek için gittiğiniz mecliste Mardinli gençlerin hangi sorununu konuştunuz, hangi dertlerine çözüm oldunuz. Gençlerin yaşamına dokunacak hangi projenin müellifi ya da uygulayıcısı oldunuz. Mecliste sizi seçen vatandaşların adına hangi konuyla alakalı söz alıp, sorunların çözümü için dil döküp, halkın sözcülüğünü yaptınız. İşte biz bütün bu saydıklarımızı ve daha fazlasını yapmak için Mardinli hemşerilerimizden destek istiyoruz. Birleşerek kazanacağımıza ve bu maküs tarihi tersine dönüştürebileceğimize inanıyorum” dedi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER