AK Parti Mardin aday adayları temayül yoklaması gerçekleştirildi

28.D önem Milletvekili genel seçimleri dolayısıyla, AK Parti Mardin milletvekili aday adayları için teşkilat içi temayül yoklaması yapıldı.

AK Parti Mardin aday adayları temayül yoklaması gerçekleştirildi

14 Mayıs tarihinde yapılacak 28. dönem Milletvekili genel seçimleri için AK Parti Genel Merkezi ile Mardin il başkanlığına başvuran milletvekili aday adayları için teşkilat içi temayül yoklaması gerçekleştirildi.

Mardin Artuklu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen ve Ak Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma’nın yaptığı açılış konuşmasından sonra başlayan temayül yoklamasına Ak Partiden Mardin’den Milletvekili adaylığı için başvuran 58 milletvekili aday adaylı katıldı. AK Parti’de, milletvekili aday listesi, teşkilat temayül yoklaması ve alt komisyonların değerlendirmelerinin ardından üst komisyonca belirlenecek. Temayül yoklaması bu yıl ilk kez online olarak düzenlendi. 58 milletvekili aday adayları, AK Parti ilçe teşkilatlarının yönetim kurulu üyelerinden ve mahalle başkanlarından oluşan bin 500 kişilik delege tarafından seçilecek.

Ak Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma yaptığı açılış konuşmasında, “Yaklaşık 1892 üyemizin oy kullanacağı temayül yoklamasındayız, saat 10’da başlayıp 16’da tamamlanacak olan temayül yoklamamamız Mardin’imize ve ülkemize hayırlı olsun.  Bunu da net olarak söyleyeyim muhalif grubunda yaptığı açıklamalar, yaptığı çalışmalara baktığımızda onların hiç birinin Türkiye’nin derdiyle ilgilenmediğini, tamamen makamın mevkilerin dağıtıldığı pozisyonda olduğunu ve milletimizin de bunu net olarak gördüğünü düşünüyoruz. İnşallah tek turda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 13. Cumhurbaşkanımız olacak.

Aktif milletvekillerinin temayül yoklaması dışında tutulduğunu ve temayül yoklamalarına girmediklerine dikkat çeken Alma,  “İyi bir katılım var, demokrasinin olmazsa olmaz unsuru olan partilerin gücü teşkilattan geçer, teşkilatın gücünü de artırmakta teşkilatın uygun bulduğu adayların temsil noktasına getirilmesi lazım. Bu temel onu hedefliyor.  Mahalle temsilcilerinden, yöneticilerine 7’den 70’e herkes aday adayımızı belirleyecek. Temayül yoklamasından netice alacağız. Tek başına temayül kriter değildir ama önemlidir. Bu aday adaylarımızdan da 6’sını seçeceğiz, seçeceğimiz isimlerimiz açıklandığı anda çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

Ak Parti delegeleri Temayül yoklaması için Artuklu Kapalı Spor Salonunda  kurulan elektronik sistemlere sahip oy kabinlerinde aday olmasını istedikleri aday adayları arasında karar vererek tercihlerini yaptılar.

AK PARTİ ADAY ADAYI LİSTESİ
1-Abdulbari Tatlıdede 

2-Abdullatif Sarıcı 

3-Abdulvahap Arbağ

4-Abdurrahman Dağ 

5-Abdülhalim Dölek 

6-Adnan Altun 

7-Ahmet Baltacı 

8-Ahmet Cengiz

9-Ahmet Kaya 

10-Asuman Sülkü 

11-Ayhan Aslan 

12-Ayşegül Bayıcı 

13-Behiye Teymur 

14-Bekir Melih Güneştan 

15-Cengiz Demirkaya 

16-Cüneyt Yüksel 

17-Elif Urazin 

18-Emrullah Kalkan 

19-Enver Bakay 

20-Eren Tandoğan 

21-Faruk Kılıç 

22-Ferman Yaramış 

23-Halit Pekduran 

24-Hasan Cangi 

25-Hasan Yıldız 

26-Hüseyin Avni Özaltaş 

27-Hüsnü Yertüm 

28-İslam Safa Kaya 

29-İsmail Alkan 

30-İsmail Aslan 

31-Kasım Birliker 

32-Mahmut Acay 

33-Mehmet Akif Nuhoğlu 

34-Mehmet Ali Çeçen 

35-Mehmet Ali Dündar 

36-Mehmet Ata Çelebi 

37-Mehmet Duran 

38-Mehmet Dursun 

39-Mehmet Halit Demir 

40-Mehmet Sait Öztürk 

41-Mehmet Samsa 

42-Mehmet Sedat Özel 

43-Mehmet Solmaz 

44-Mehmet Şirin Arslan 

45-Meysu Gökçen Çağır 

46-Muhammed Adak 

47-Mustafa Ekinci 

48-Nihal Akar Dalgıç 

49-Orhan Kemal Yüksel 

50-Ömer Sezer 

51-Önder Ziver Aris 

52-Salihe Adıcan 

53-Seda Fidan 

54-Süleyman Çelik 

55-Şeyhdavut Gerkes 

56-Şukrü Cevheroğlu 

57-Şükriye Kara

58-Yadığar Kartal

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER