banner113

AK Parti 12. Kuruluş Yıl Dönümünü Mardin'de Pasta Keserek Kutlandı

Ak Parti Mardin İl Teşkilatı, partinin 12. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla il binasında kutlama programı düzenledi.

AK Parti 12. Kuruluş Yıl Dönümünü Mardin'de  Pasta Keserek Kutlandı
Programa AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış, AK Parti ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer katıldı.

Ak Parti İl Başkanı kuruluş yıl dönümü nedeniyle hazırlanan yazılı açıklamayı etkinliğe katılanlara okudu. Ak Parti'nin 14 Ağustos 2001 olan kuruluş tarihini Türkiye için bir milat olduğunun altını çizen İl Başkanı İbrahim Fide, yazılı açıklamasında şu ifadeleri dile getirdi:

"Ülkemizin siyasi, ekonomik ve sosyal yönden kriz üstüne kriz yaşadığı, vesayetçi yapının siyaset kurumunu ve bürokrasiyi adeta esir aldığı bir dönemde, Milletimizin istediği ve özlediği bir siyaset yapmak amacıyla ve yepyeni anlayışla, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanlığında Adalet ve Kalkınma Partisi kurulmuştur.

Ak Parti, mazluma arka çıkan, yetimi koruyan, komşusu açken tok yatmayı kınayan, yardımlaşmayı ve paylaşmayı en büyük erdem sayan kadim bir geleneğe sahip ve aile yapısı güçlü, genç, dinamik bir toplumsal dokusu olan Türkiye’yi ayağa kaldırmak ve Aziz Milletimizin bahtını açmak için başlatılan bir hizmet yolculuğudur.
AK Parti “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek, başından beri toplumsal taleplerle doğru ve samimi bir ilişki kurmuş, bu bakımdan daha kurulduğu günden beri yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında birinci parti olmuştur. Girdiği beş seçimde de istikrarla oylarını artırarak çıkan ilk ve tek partidir.
Milletimiz, ilk defa sözünün arkasında duran, bir hizmetkâr gibi milleti için gece gündüz demeden çalışan, gerektiğinde özeleştiri yapabilen, planladığının çok üstünde hizmetleri gerçekleştiren, ülke içinde ve dışında haklarını ve itibarını kuvvetlendiren, samimi bir lider ve siyasi kadroyla karşılaşmıştır.
Türkiye, doğru ve disiplinli yürütülen ekonomi politikalarıyla dünyadaki krizlere rağmen büyüyebilmekte ve önünü görebilmektedir. Halkımız ilk kez bu dönemde ekonomik ve sosyal yönden kendine daha çok güvenmeye başlamıştır.
Ak Partinin Ak kadroları, Ak teşkilatları ve halkın büyük desteği ile Demokrasi, adalet, kalkınma, insan hakları, sivilleşme, özgürlük, anayasa çalışmaları noktasında büyük mesafeler kat edilmiştir. Sistem ve siyaset normalleşmiştir. Siyasete kaybettiği itibar yeniden kazandırılmıştır.
11 yıllık iktidarımızda planlananın çok üstünde hizmetler gerçekleştirilmiş; saymakla bitirilemeyecek oranda, her alanda farklı, büyük projeler yapılmış ve uygulanmış; Türkiye çağ atlamıştır. Bu bakımdan iktidara geldiğinden beri gerçek vaat ve icraatlarıyla “İlklerin ve enlerin partisi” olmayı başarmıştır.
Ak Parti hükümetleri sağlam ve doğru duruş ve icraatlarıyla hem ulusal, hem bölgesel, hem de küresel ölçekteki sorunlardan kaçmak yerine sorunların kaynağına inerek çözümü öncelemiştir.
Ülkemizin kronikleşen yüzyıllık sorunlarına cesaretle neşter vurmuş, istikrar, kalkınma, barış ve adaletin tesisi için ezber bozan icraatlara imza atmıştır. Bunun sonucunda vesayetçi anlayışlar zayıflatılmış, millet iradesi güçlendirilmiş, halklarla barışılmış ve kucaklayıcı bir anlayış öne çıkarılarak kardeşlik ve toplumsal dayanışma güçlendirilmiştir.

Ak Parti sessiz çoğunluğun sesi, mazlumların ve mağdurların kimsesi, temel hak ve özgürlüklerin güvencesidir. Bölge, dil, cinsiyet, mezhep, renk ve kültür ayırımı yapmadan herkese hizmet götürmeyi şiar edindik.
İnsan onuru ve hukukunu esas alıp her türlü ırkçılığın, ayırımcılığın, baskı ve zulmün karşısında durmayı temel prensip olarak kabul etmekteyiz.
Bu nedenle de baskı, şiddet ve nefret içermeyen her türlü demokratik hak arayışlarını saygı ile karşılamakta ve siyaset alanını genişleterek demokrasiyi derinleştirmekte ve tahkim etmekteyiz.
Mardin Ak Parti teşkilatı olarak ülkemizin en önemli üç temel gündemi olduğuna inanıyoruz. Bunlar Sivil Anayasa, Barış ve Kardeşlik Süreci ile 2023 Büyük Türkiye Vizyonudur. Mardin teşkilatı olarak bu konuda aziz hemşerilerimizle birlikte üstümüze düşen ağır sorumluluğun farkındayız. Suni gündemler ve kişisel meselelere takılmadan nasıl ki dün Antidemokratik ve bürokratik vesayetçi sistemin enkazını temizlemekten çekinmediysek, yarının demokratik güçlü Türkiyesini inşa etmekten de geri durmayacağız.


Partimizin 12. Kuruluş yıldönümünün teşkilatlarımıza ve bize desteğini artırarak devam ettiren Aziz Milletimize ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.


Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2013, 23:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER