banner113

KIZILTEPE ÇEV-GÖN’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Kızıltepe Şen Yurt kavşağı karayolları bahçe ve çevre düzensizliğine tepki.

KIZILTEPE ÇEV-GÖN’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Basın açıklamasından önce bir konuşma yapan Çev-Gön üyesi M.Faruk Bozyel Çevrenin ve Doğanın faydalarını anlatı. Şuanda ilçemizde Doğa ve Ekolojinin vahim bir durumda olduğunu verimli toprakların betonlaştığına dikkat çekerek şu anda bulunduğumuzun yerin haline bakarsak bu gözelim ağaçların durumuna buna dur demeliyiz dedi.

 

Ardından söz alan Kızıltepe STK Platformu Başkanı ve Kızıltepe Çev-Gön yönetim kurulu üyesi M.Şerif Öter ise şunları söyledi;

 

Kızıltepe Çev-Gön’ün bu çalışmalarını içtenlikle kutluyoruz. Her zaman onları desteklediğimizi belirtmek isterim. Bölgemizde özelikle ilçemizde Doğa kıyımı var. Ağaçların köklerine beton yığınları atmış ne sulama ne bakım görüyorsunuz.

Çok ağaçlar kurumuş durumdadır. İstanbul da bir iki ağaç için kıyamet koparanlar buradaki doğa kıyımı için ne yapıyorlar. Bu yanlınız Kızıltepe Çev-Gön’ün tek başına yapacak bir durum değil toplumsal olarak duyarlı olmalıyız. Bu tür durumlara karşı sesimizi yükseltelim gereken yerlere mesaj verelim. Bir basın açıklamasıyla bu iş burada kalmasın takipçisi olalım ilgilileri ve yetkililere çalışma ve faaliyetlerimizle onlara karşı gerekeni yapmalıyız.

 

 Kızıltepe Çevre Gönüllüleri’nin bu duyarlı çalışması için başta Başkan Menduh Çakar ve Çev-Gön Camiasını tebrik ederim dedi.

 

Bu konuşmalarından sonra Çev-Gön Başkanı Çakar Hazırlandığı Basın Açıklamasını okudu.

 

 Okunan basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz.

 

ÇEVRE VE EKOLOJİYE SAHİP ÇIKALIM

 

Kızıltepe Şen yurt Kavşağı Kara yoları Bahçesi Ağaçların durumu içler acısı vahim bir durum.

 

İlçemizin göz bebeği olan bu güzelim Doğa bahçesi kaderine terk edilmiş durumdadır. Daha iyi Çevre daha mutlu bir yaşam için doğaya ve ekolojiye sahip çıkmalıyız. Bu Ağaçlara bu ekolojiye şimdi sahip çıkmasak yarın geç olabilir.

İlçemizin göz bebeği olan bu karayolları bahçesinin durumu bizi özüyor Burada Ağaçlar kıyımı yapılmış Bahçe bakımsız koruma yok sulama yok adeta kaderine terk edilmiştir.

 

Bizler Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak bu doğa kıyımına ve kaderine terk edilmesine seyirci kalamayız.

 

Tüm Doğa Dostlarını İlgilileri Yetkilileri Duyarlı olmaya çağırıyoruz.

 

Erozyonla mücadele konusunda duyarlı bir toplum olarak kendimizi gözden geçirelim. Artık hep böylemi devam edecek Küresel ısınma sel ve heyelanın doğaya verdiği tahribatlar yeşil alanların yok oluşu bu yanlınız doğanın sonu değil Biz insanlarında sonu olur.

 

Son dönemlerde etrafımıza baktığımızda Gözelim verimli topraklarımız betonlaştırmaya hız verilmiştir. Buna dur demeliyiz önlem alınmalıdır.

Doğa Kıyımı doğaya duyarsızlık Ağaç katliamları ekoloji tahribatları başını alıp gidiyor.

 

Geleceğimiz için yeni yetişen nesiller için doğa ve ekoloji ye sahip çıkmalıyız.

 

Biz İnsanoğlu nankörüz Toprağa suya ihanet ediyoruz. Çünkü Geçmişini bilmeyen bir halk geleceğini sağlam temeller üzerine inşa edilemez onun için Biz Kızıltepe ÇEVGÖN olarak diyoruz ki Doğa ve ekoloji Tarih tır. Tarihi boğmak İnsanları Boğmakla eş değerdir Empati olalım Duyarlı olalım Sağlıklı yaşam Sağlıklı Çevre ile olur. Biz Doğayı ve Ekolojiyi korudukça doğa ve ekoloji de bizi korur Yarının doğası bugünden yaratılır diyoruz. Dedi.

Basın açıklamasından sonra grup dağıldı.

 



Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2013, 00:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER