banner113

DP’li Selahattin Ertaş BDP’ye geçti

BDP Mardin Milletvekili Erol Dora’nın katılımı ile Kızıltepe’ye bağlı DP’li Dikmen Belde Belediye Başkanı Selahattin Ertaş ve tüm belediye meclis üyeleri partisinden istifa ederek BDP’ye geçti.

DP’li Selahattin Ertaş BDP’ye geçti

BDP Kızıltepe İlçe Örgütü toplantı salonunda düzenlenen törende DP’li Dikmen Belde Belediye Selahattin Ertaş ve tüm belediye meclis üyeleri partisinden istifa ederek BDP saflarına katıldı.

BDP Kızıltepe İlçe Örgütü toplantı salonunda düzenlenen törene BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, BDP Mardin il, ilçe yöneticileri, ilçe, belde belediye başkanları, MEYA-DER, MADAY-DER, DTK, KURDÎ-DER, Nuda Kadın Merkezi, MED-DER, Barış Anneleri İnisiyati aktivistleri, TUHAD-DER, Şehit Elî Temel Kültür Sanat Merkezi, Mehmet Yalçın Merkezi ve çok sayıda yurttaş katıldı. Yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan  BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, “Bugün Kürtlerin birliği çok önemlidir. Tarih boyunca Kürtler sürekli çatıştırılmıştır. 90’lı yıllarda farklı ülkelerde yaşayan Kürtler çatıştırıldı. Ama bugün Kürt halkı öyle siyasi bir bilince ulaşmış ki  hiç bir güç artık Kürtleri çatıştıramaz. Bu bilinçle Kürtler biraraya gelmeye başladı. Kürtlerin birliği bizim için çok önemlidir. Ortadoğu tek demokratik laik,dinamik olan Kürtlerdir. Bunu ABD de Avrupa da biliyor. DP’li Selahattin Ertaş ve tüm belediye meclis üyeleri partisinden istifa ederek BDP’ye katılmıştır. Bu da aynı zaman da Kürtlerin birliğinin gerçekleşmesidir” dedi.

 

Dora: Bu rozet kalbine monte edilmiştir”

 

DP’den tüm belediye meclis üyeleri ile istifa ederek BDP’ye geçen Dikmen Belde Belediye Selahattin Ertaş’a BDP rozetini Dora tarafından takıldı. Ertaş’a BDP rozetini takan Dora, “ Gördüğünüz gibi bu rozeti çok güçlü bir şekilde yapıştırdım bunun bir daha buradan sökülmesi asla mümkün değildir çünkü bu rozet kalbine monte edilmiştir” şeklinde konuştu.

 

Selahhatin Ertaş ise BDP’ye geçtikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, bundan sonra halkın yanında olacaklarını ve Kürtlerin birliği ve özgürlüğü için mücadele edeceklerini ifade etti.

 

Yapılan rozet takma töreninden sonra BDP’liler Dikmen Belediyesi’ni ziyaret etti. BDP’lileri Dikmen Beldesi’nde çok sayıda yurttaş zafer işaretleri ve zılgıtlarla karşıladı.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2013, 00:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER