banner113

MkMM İş Güvenliği Ve Elektrik Sorununu Gümdeme Aldı

Haziran ayında TkMM'lerin gündemi:’İş Güvenliği ve Elektrik sorununu '

MkMM İş Güvenliği Ve Elektrik Sorununu Gümdeme Aldı
Mardin Küçük Millet Meclisi (MkMM) Mardinde ikinci toplantısını gerçekleştirdi.
22 İlde faaliyet yürüten ve her ay bir toplantı gerçekleştiren MkMM, Mardin’deki ikinci toplantısını MÜSİAD Toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Mardin’de MÜSİAD Toplantı salonunda gerçeklen toplantı Bahar Yıldız moderatörlüğünde başladı.Toplantıya Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çeşitli mesleklerden oluşan katılımcılar görüşlerini toplantıda açıklama fırsatını buldular. Toplantının ilgi çeken başka bir yönü de Milletvekillerinin gene boş bıraktığı koltuklar oldu.
Mayıs ayında yaşanılan Soma Faciası'nın ardından gündeme oturan Türkiye'de İş ve İşçi Güvenliği, hem uluslararası yayınlanan raporlar hem de uygulanan yönetmeliklerle konunun uzmanları ve ilgili makamlar tarafından günlerce tartışıldı.
MkMM’de bu ay, az ölümlerin rutinleşmeye, çok ölümlerin de olağan karşılanmaya başladığı ülkemizde son Soma Maden Faciası öncesi ve sonrasından yola çıkarak “Türkiye’de İş Güvenliği” konusu ele alındı.
MkMM koordinatörü Öter , MkMM hakkında şu açıklamalarda bulundu.“Küçük Millet Meclisinin amaçlarından bir tanesi de farklı düşünen insanları bir araya getirmektir. Mecliste her meslekten, her gruptan ve her düşünceden insanlar olacaktır. Çünkü bizim diğer bir amacımızda farklı düşünen insanları bir ara getirmektir. Böylece ulusal ve yerel sorunlar yüz yüze daha iyi tartışılacak ve bunlara çözüm yolu bularak hazırlamış olduğumuz tutanakları Büyük Millet Meclisine göndereceğiz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İş Güvenliği ve Elektrik sorununu konusu üzerinde katılımcılar 5’er dakika konuştular.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 21:52

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER