banner113

Artuklu'da Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Mardin Artuklu Belediyesi Tüm.Bel.Sen ile sözleşme imzaladı

Artuklu'da Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Artuklu Belediyesi, memurları ile sosyal denge sözleşmesi imzaladı. Artuklu Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasında yapılan imza töreninde konuşan eş başkanlar;" Emeğin en yüce doğa olduğu şiarıyla , dik duruşuyla bilinen emek ve emekçinin savunucusu Tüm.Bel.Sen. ile imzaladığımız sözleşmenin ekolojik , demokratik , kadın özgürlükçü , yerel hizmet anlayışımıza katkıda bulunacaktır.Çalışanlarımıza başarılar diliyoruz"dediler.

Mardin Artuklu Belediyesi ile yaptıkları sözleşmeden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Tüm Bel Sen Mardin Şube Başkanı İzzettin Karaboğa;Biz Tüm.Bel.Sen. Mardin Artuklu Belediyesi ile yaptığımız sözleşmeden dolayı mutluyuz.Artuklu imzaladığı bu sözleşmeyle emeğe ve emekçiye ne kadar önem verdiğinin kanıtıdır. Devletin taşeron ve asgeri ücretle insanları çalıştırmasını göz önüne alırsak, Belediyemizin sosyal ve özlük haklarına katkı yapmıştır. Bizde Tüm.Bel.Sen olarak emeği geçen Eş Başkanlarımıza ve Meclis Üyelerimize teşekkür ediyor, başarılı bir yönetim göstermelerini bekliyor, başarılar diliyoruz.
Toplu sözleşme töreninde Şube Başkanı İzzettin KARABOĞA TİS Sekreteri Salih ÇELİK , Örgütlenme Sekreteri Mehmet Ali DAL ve İş Yeri Temsilcisi Mehmet Tunç Katıldı.

Sözleşme metninde Kadına Yönelik Şiddete, Fiziki , Ekonomik, Psikolojik sözlü şiddet uygulandığında , metres , kuma, berdel , başlık parası ve küçük yaşta kız çocuğunu okula göndermeyen , küçük yaşta kız çocuklarını evlendirenler ve yüz kızartıcı suç işleyen Bel.Memurları bu toplu sözleşmeden yararlanamazlar.
25 kasım ve 8 mart dünya emekçi kadınlar gününde kadın çalışanlar üçretli izinlidirler.
21 mart nevroz bayramında tüm çalışanlar ücretli izinlidirler.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 01:38

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER