banner113

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Fırıncılarla Buluştu

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Fırıncılarla mesleki sorunları hakkında bir toplantı gerçekleştirdi.

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası  Fırıncılarla Buluştu

Kızıltepe Safir Cafe Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası  Başkanı Zeynettin Ayav, Yönetim Kurulu Üyemiz Fırat Turgay ve Kızıltepe’de faal görev yapan Fırıncılar katıldı.

Toplantıda konuşan Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası  Başkanı Zeynettin Ayav, fırınların temiz, düzenli ve ruhsata uygun bir şekilde olması gerektiğini söyledi. Toplantıda altı çizilen konulardan biri de eksik gramaj ve sağlıksız ortamlarda işletilen fırınlara taviz verilmeyeği oldu. Özellikle Kızıltepe açısından düşündüğümüzde daha ileri ve profesyonel çalışmamız lazım. Eskiden koşullarımız, imkânlarımız yoktu. Fakat giderek yaşam koşulları değişiyor ve halkın beklentileri de farklılaşıyor”.

‘Halkın sağlığı birinci öncelik’
Fırıncıların birbiriyle rekabet etmemesi gerektiği ve halkın sağlığının birinci öncelik olması gerektiğini söyleyen Ayav, “Rekabet koşullarını birbirinizin aleyhine kullanmadan, birbirimizi de zor duruma düşürmeden belirlenen tarifelere göre yapmalıyız. Esnaf ve Sanatkarlar Odası  olarak temel önceliğimiz halkın sağlığıdır. Buna dönük olarak bizde kendi üstümüze düşeni yapacağız. Önemli konulardan biri olan hijyen ve temizlik konusuna dikkat etmenizi rica ediyoruz” dedi.

Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar; gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar; personel, îş yeri ve ekipman hijyeni;  temizlik ve dezenfeksiyon; fırınlarda hijyen ve sanitasyon; fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları; gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri; ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği mevzuatı, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında  açıklamalar yapıldı. 

Mardin’de ekmek 24.12.2013 tarihinden beri 250 gram ekmek 0.75 kuruştan raiç alırken Kızıltepe’de biz o  zammı uygulamadık.Ama fırıncı esnafı zarar ediyor.Esnafın zarar etmemesi için gerekirse zam uygulama kararı alınabileceği kararı verildi

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 10:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER