banner113

IŞİD Musul'u ele geçirdi ve Selahaddin'e ilerliyor

Musul'un merkezini tamamen ele geçiren IŞİD Selahaddin kentine ilerliyor. Meclis Başkanı Nuceyfi ABD'den müdahale etmesini isterken Irak hükümeti parlamentoya 'olağanüstü hal' ilan etme çağrısında bulundu.

IŞİD Musul'u ele geçirdi ve Selahaddin'e ilerliyor
Irak Parlanmentosu Başkanı Usame Nuceyfi, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'un merkezinde kontrolü tamamen ele geçirdiğini ve Selahaddin kentine ilerlediğini söyledi.

Nuceyfi, Washington yönetiminin büyükelçisinden ABD'nin müdahale etmesini talep ettiğini kaydetti.

IŞİD ŞEHRİ ELE GEÇİRDİ

IŞİD içerisinde birçok farklı uyruktan silahlı kişinin bulunduğunu belirten Nuceyfi şöyle devam etti:

"Nasıl oldu da bütün bu güvenlik güçleri terör karşısında geri kaçtı ve kenti IŞİD'e teslim etti? Güvenlik güçlerinini Musul'dan kaçışı ile ilgili acil bir soruşturma başlatılmalı. Bütün siyasi taraflar bu teröre karşı durmalı. Teröre destek veren ülkelere karşı net tavır alınmalı"

YÜZBİNLERCE İNSAN KAÇIYOR

Nuceyfi ayrıca IŞİD'in Musul'a girmesi sonucu yüz binlerce insanın bölgeden kaçmaya çalıştığını belirtti. Nuceyfi'ye göre, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani peşmergelerin Musul'a müdahaleye hazır olduğunu, ancak öncesinde Bağdat yönetimiyle görüşülüp düzenlemeler yapılması gerektiğii söyledi.

BARZANİ: ORDU BAŞARISIZ OLDU

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Musul'daki çatışmalarla ilgili olarak Irak ordusunun güvenliği sağlamada başarısız olduğunu belirtti.

TÜRKMENLERDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşad Salihi’nin verdiği bilgiye göre, Musul kent merkezinde denetim IŞİD’in elinde, polis ve asker kentten tamamen çekildi. Musul merkeze bağlı Reşidiyye, Akkoyunlu ve Karakoyunlu gibi Türkmen mahallerinde endişeli bir bekleyiş var.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 18:59

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER