Meteorolojiden Mardin için yağış uyarısı!

Meteorolojiden Mardin için yağış uyarısı! Meteoroloji Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Mardin ve çevresi için şiddetli yağmur ile kar yağışıyla birlikte ulaşımda, aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunma uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden Mardin için yağış uyarısı!

Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından yapılan basın duyurusunda yağış Uyarısı yapılarak, Çarşamba günü saat 18.00 ile Perşembe gece saat 23.59.’a kadar Mardin, Kızıltepe ve yüksek kesimlerde kar yağışına karşı dikkat edilmesi uyarısında bulunarak, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Çarşamba) akşam saatlerinden sonra Mardin, Kızıltepe ve yüksek kesimlerinde , gece saatlerinden sonra yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları bekleniyor. Yoğun kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Geçerlilik Periyodu 01.02.2023 Saat 18.00 02.02.2023 Saat 23.59 Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur” paylaşımında bulunuldu.

Meteoroloji Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan uyarıda da Bölge genelinde şiddetli yağmur ile birlikte kar yağışı uyarısı yapılarak, “Bölgemiz havanın bu gece; parçalı çok bulutlu ve yağışlı olacağı, yağışların Şanlıurfa,Mardin,Batman ve Diyarbakır çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, Diyarbakır ve Batman’ın kuzey kesimleri ile Siirt ve Şırnak çevrelerinde kar, doğusunda yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

Kar yağışlarının; bugün (Çarşamba) akşam saatlerinden sonra, Şanlıurfa’nın kuzeydoğusu (Siverek ve Karacadağ bölgesi), Şırnak (Merkez,Uludere,Beytüşşebap), Diyarbakır’ın kuzeyi ve yüksek kesimleri (Çermik, Çüngüş, Ergani, Hani, Lice, Kulp, Hazro,Eğil, Kocaköy ) , Siirt ‘in kuzey ve doğusu (Baykan,Şirvan,Pervari,Eruh) , Batman’ın yüksek kesimleri (Kozluk,Sason) ve Mardin’in yüksek kesimlerinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları bekleniyor. Yoğun kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda, aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” Bilgisine yer verildi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER