Mardin’de Fehim ADAK Anma Programı Yapılıyor

Mardin’e ve bölgeye gerçekleştirdiği hizmetlerle tanınan Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin CİHANNÜMA tarafından düzenlenecek bir programla Fehim Adak anılacak.

Mardin’de Fehim ADAK Anma Programı Yapılıyor

1931 yılında Mardin’de dünyaya gelen Fehim Adak, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdikten sonra Mardin İI Bayındırlık Müdürlüğü, DSİ Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, DSİ Ankara Murakabe Müşavere Kurulu Üyeliği, Dört  Dönem Mardin Milletvekilliği, Ticaret, Bayındırlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık ve Devlet Bakanlıkları yaptı.

Adak,  kanser ve kalp yetmezliği tedavisi görürken 7 Şubat 2016 günü Ankara'da vefat etti.

Anma Programında Adak, Her Yönüyle Konuşulacak

Fehim Adak için vefat yıl dönümü olan 7 Şubat da Mardin Artuklu Üniversitesi AKM’de bir anma programı düzenlenecek.

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin CİHANNÜMAişbirliğnde düzenlenecek anma program Fehim Adak’ı anlatan bir sinevizyon gösterimi ile başlayacak.

Program kapsamında gerçekleştirilecek panelde farklı yönleriyle Fahim Adak konuşulacak. Panelde Fehim Adak’ın oğlu Dr. Muhammet Adak aile üyesi olarak Fehim Adak, Siyasetteki yol arkadaşı Doğan Bekin Siyaset adamı olarak Fehim Adak, Abdurezzak Sağlam Dava Arkadaşı olarak Fehim Adak, İsmail Düzgün Hizmet Adamı olarak Fehim Adak başlıklarında söz alacak.

Rektör Özcoşar: Gönül İnsanlarını Anmak Vefanın Bir Gereği

Ülkesine, bölgesine, şehrine katkı sunan gönül insanlarını anmanın vefanın bir gereği olduğunu söyleyen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Fehim Adak’ın, herkesin gönülden sevdiği, ortak güzelliklerle herkesin kendi gönlünde yer verdiği ender gönül insanlarından olduğunu ifade etti.

Hala adı anıldığında herkesin aklına gelen ilk şeyin onun mütevazi kişiliğinin yanında hizmet ve üretim oluyorsa bu onun doğru başlangıçlar yaptığı, doğru kararlar verdiği ve doğru çalıştığı anlamına geldiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Fehim Adak, bilgisini ahlakla besleyen ve ahlakla beslediği bilgisini hep üretime dönüştüren bir insandı dedi.

Bağış: Fehim Adak’ı Anarken Aynı Zamanda O’nu Anlamış da Olacağız

Mardin olarak ortak değerimiz FehimAdak’ın ömrü boyunca yaptıklarıyla şehre, bölgeye ve ülkeye değer kattığını söyleyen Cihannüma Bölge Koordinatörü ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bağış, düzenledikleri anma programında Fehim Adak’ı anarken aynı zamanda onu her yönüyle anlayacaklarını da belirtti.

Fehim ADAK'ı anarken aynı zamanda farklı yönleriyle o’nu anlamış da olacaklarını sözlerine ekleyen Bağış, bu anlamlı, değerli ve vefa içeren programa bütün Mardinlileri ailece beklediklerini ifade etti.

Serbest Kürsü, Hatıralar/Anlar/Anılar Bölümünde İzleyiciler de Fehim Adak İle ilgili Duygularını Paylaşacak

Serbest Kürsü, Hatıralar/Anlar/Anılar bölümüyle devam edecek olan program İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından yapılacak dua ile sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2023, 13:47

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER