Mardin Eczacı Odası tarafından depremzede çocuklar için tiyatro sergilendi

Depremin etkilediği illerden aileleriyle Mardin’e gelen çocukların yaşadıkları travmayı unutmalarını sağlamak amacıyla tiyatro etkinliği düzenlendi.

Mardin Eczacı Odası tarafından depremzede çocuklar için tiyatro sergilendi

Mardin Eczacılar Odası Sanat ve Kültür salonunda, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle “Haşlo Kızarto’ya Karşı” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Etkinliğe katılarak oyunları ilgiyle izleyen çocuklar, bir süreliğine de olsa depremin olumsuz etkilerinden uzak keyifli anlar yaşadı.

43. Bölge Mardin Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Ecz. Fatih Oral, depremden etkilenen ve kente gelen depremzede çocuklar için etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Çocukların depremin olumsuz etkilerini atlatması için tiyatro gösterisi gerçekleştirdiklerini ifade eden Oral, şöyle konuştu:

“Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep gibi depremden etkilenen illerden Mardin’e gelen misafirlerimize ve özellikle çocukların yaşadığı travmayı unutmalarını sağlamak amacıyla tiyatro etkinliği düzenliyoruz. Buraya gelen çocukların yüzü gülüyor ve keyifli bir gün geçiriyorlar. ‘Çocuk gülerse dünya güler’ temasıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. ‘Haşlo Kızarto’ya Karşı’ isimli tiyatro oyununu 2 gündür sahneliyoruz. Yüz boyuma ve palyaço etkinliğimiz de sürüyor. Desteklerinden dolayı Mardin Valiliğine ve Gençlik Sor Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz.”

Etkinlik, palyaço gösterisinin ardından çeşitli ikramların ardından sona erdi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER