Mardin’li Yazar-Resseam-Müzisyen Gülseren Mungan, MÜSİAD’ın “Dost Meclisi’ etkinliğine katıldı.

İzmir’de yaşayan Mardin’li Yazar-Resseam-Müzisyen Gülseren Mungan, Mardin Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ın geleneksel olarak düzenlemiş olduğu “Dost Meclisi’ etkinliğine katıldı.

 Mardin’li Yazar-Resseam-Müzisyen Gülseren Mungan, MÜSİAD’ın  “Dost Meclisi’ etkinliğine katıldı.
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğan ‘Devran’ adlı öykü kitabının yazarı, ayrıca ressam ve müzisyen kimliğiyle tanınan Gülseren Mungan MÜSİAD Şubesi toplantı salonunda düzenlenen Dost Meclisi sohbetlerinde onur konuğu oldu. Sohbete MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar ve üyeleri ile birlikte Genç MÜSİAD Mardin Başkanı Gazi Yıldız ve üyeleri katıldı. Mardin MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, yazarın davete ilgi göstermesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Düzenlenen etkinlikte yapılan tanışma faslının ardından Dündar, MÜSİAD genel vizyonu hakkında tanıtıcı bilgi verdi. Dündar ‘’ MÜSİAD Mardin şubesi olarak Mardin ekonomisi ve sosyal aktivitelerine olan ilgimiz her zaman devam edecektir.Sanatsal anlamda hemşerimiz olan Gülseren Mungan hanımefendiyi ve sanatını ağırlamaktan keyf aldık. Sanatın insan yaşamında vaz geçilmez bir olgu olduğu noktasında, yoğun iş temposunun bir molası olan bu sohbet bizleri başka ufuklara götürdü. Ekonominin yanında ülkede yaşanan sanatsal faaliyetlerede MÜSİAD olarak her zaman destek vermekteyiz.’ Dedi

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, konuşmasında, kadim coğrafyamızın kadına verdikleri önemi ve kadınlara her alanda sağladıkları pozitif ayrımcılığı dile getirdi. Bu tür etkinliklere önem verdiklerini belirten Dündar şöyle konuştu; “Biz bu kültürel etkinliklerimizi devam ettireceğiz. Ve her sanat dalında emek harcayan sanatçılarımıza desteklerimiz sürdüreceğiz. Etkinliklerin yoğun iş temposunun yükünü hafifletmek ve MÜSİAD üyelerinin farklı ilgi alanlarına yönelmesi yönünden verimli faaliyetlerdir. Yazarımızdan ziyadesiyle faydalandık.”

MÜSİAD’ın düzenlediği ‘Dost Meclisi’ sohbetlerine Gülseren Mungan söyleyişine ‘Noktalama’ adlı şiiriyle başladı. Kendi hayatındaki önemli noktalara değinen ve memleket hasretini dile getiren yazar, daha sonra Mezopotamya’nın zengin kültür mirasından, kadın haklarından, evrensel barış ve bölge insanımızın yarattığı kardeşlik iklimini dile getirdi. ‘Eylülün Kızı’ şiiriyle de konuşmasına son veren Mungan ardından etkinliğe soru-cevap şeklinde devam etti.

Gülseren Mungan Müstakil İş Adamları Derneği’nin bağımsız iş adamlarını bir araya getirdiğini ve bunun önemli bir ayrıntı olduğunu vurguladı. Devran isimli kitabını MÜSİAD üyeleri için imzalayan Sanatçı, yoğun ilgiden memnun kaldığını sözlerine ekledi. Yapılan konuşmaların ardından Sanatçı Yazar Gülseren Mungan kendisi için verilen akşam yemeğinin ardından program sona erdi

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2012, 00:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER