banner113

Mardin'de Otomobil Slalom Şöleni

Mardin belediyesince 21 kasım onur günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen faaliyetlerin ilki olan otomobil slalom gösterileri bugün kültür caddesinde yapıldı.

Mardin'de Otomobil Slalom Şöleni
 Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu İl Temsilciliği ve Mardin Belediyesi tarafından Yenişehir Kültür Caddesi'nde gerçekleştirilen otomobil slalom gösterisine kadınlar da katıldı.

          Mardin Belediyesi ve TOSFED (Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu) işbirliği ile düzenlenen yarışma tarzlı gösterilere erkekler kategorisinde 14 araç,bayanlar da ise 4 araç sahibi katıldı.Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışmalarda 1.2. ve 3.’lere kupaları Mardin Belediyesi başkan vekili Kaya Karataş, Meclis üyesi Fevzi Olgaç ve TOSFED İl temsilcisi Veysi Dizdaroğlu tarafından veridi. Ayrıca etkinliklere sponsor olan Mc donalds, gökdoğ spor,vitamin cafe, sporlife, kahve diyarı (movapark), teknogress, can babayiğit özel opel servisi, bilgici trafik takip bürosu, can trafik takip bürosu da katkıda bulundu.Vatandaşların ilgiyle izlediği otomobil slalom gösterisinde sürücüler kıyasıya yarıştı. Mardin Belediyesi tarafından tüm katılımcılara tişört dağıtıldı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Veysi Dizdaroğlu yaptığı açıklamada, gösterinin iki ayrı kategoride yapıldığını kaydetti.

          Gösteriye 22 sürücünün katıldığını ifade eden Dizdaroğlu, "2 yıldır Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Mardin, Valiliği ve Mardin Belediyesi tarafından Mezopotamya Rallisi düzenleniyor. Bizler de sponsorlarımızın desteği ile bir slalom şöleni düzenledik. Bayanlar kategorisi ve erkekler kategorisi olmak üzere iki ayrı sınıfta yarış yapılıyor. Bin 600 cc motorlarımızla yarışlarımızı yapmaktayız" diye konuştu. Mardin Belediyesi Kültür İşleri Sorumlusu Hamide Ercan ise, kadınların gösteriye katılmasından mutluluk duyduklarını belirtti. Bu tür etkinliklerin devam edeceğini dile getiren Ercan, "21 Kasım Mardin Onur Günü dolayısıyla bir akım etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerden bir tanesi okullar arası halı saha turnuvasıdır. Halen devam eden okullararası halı saha futbol turnuvasına ise 11 ilköğretim okulumuz katılmış olup, 26 kasım pazartesi günü belediyemize ait halı sahada final ve yarı final müsabakaları oynanacak ve saat 11.00 da yapılacak ödül töreni ile etkinlikler son bulacak.

        Müsabakaya katılan tüm takımlara tişört dağıtılacak,1.olan takım Mc Donalds’ dan menü, ikinci olan takım forma takımı, 3. Olan takım ise top ile ödüllendirilecek. Bugün de otomobil slalom gösterilerimiz yapılıyor. Sponsorlarımız var. Onlara teşekkür ediyoruz" dedi. Gösteriye katılan İrem Yıldırım, erkek sürücülerden daha dikkatli olduklarını ve kurallara daha iyi uyduklarını söyledi. Kentin tanıtımı için spora daha fazla ilgi gösterilmesini istediklerini belirten Yıldırım, "Bu tür etkinliklerin Mardin'de daha fazla olmasını, sürdürülebilir olmasını istiyoruz. Tanıtım amacıyla uluslararası platformda yer almasını, spora daha fazla ilgi gösterilmesini diliyorum " şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2012, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER