banner113

Öter, İfadeler Gerçeği Yansıtmamaktadır

Kızıltepe Zahirecileri Yardımlaşma Dayanışma ve Koruma Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter kullanılan ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirterek kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın açıklamasında bulundu.

Öter, İfadeler Gerçeği Yansıtmamaktadır
Öter yaptığı yazılı açıklamada “ 24.11.2012 Tarihinde bazı yerel ve bölgesel yayın yapan haber sitelerinde yayınlanan, ( Kızıltepe Tarım Ticaret Merkezi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olağan kongresini yaptı.” Haberde adı geçen derneğin yöneticilerinden bir konuşmacı; “Diğer buğday pazarı tarafından dışlanmış olan buğday komisyoncuları ve esnaf dükkanını 300.000 bin TL ye çıkararak bunu bir rant haline getirip kimsenin yeni bir tarım ticaret merkezini açmaya engellemeye çalışarak dünyada bir ilke imza atmış bulunmakta ve bunun utancını yaşamaktayız.) Kullanılan bu ifadeler tamamen siyasi mülahazalarla yapılmış olarak değerlendirmekle, kabul edilemez ve gerçeği yansıtmamaktadır.” Dedi.
28 kişilik yönetim ve denetim kurulu tarafından duyuruldu. Çevre sakinlerinin şikâyeti üzerine Kızıltepe Belediyesi 08.01.2008 tarih ve M47.KIZ.06.00.01/008/378-6 Sayılı karar ile şehir dışına tahliyesini istedi
Söz konusu haberde geçen suçlayıcı ve doğru olmayan ifadeler üzerine kendi branşında Türkiye’nin en büyük STK’sı olan Kızıltepe zahireciler derneğinin 28 kişilik yönetim ve denetim kurulunun, aldığı karar yönetim kurulu Başkanı Mehmet Şerif ÖTER tarafından yazılı bir açıklama ile duyuruldu.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi. “1983 yılında kurulan ve şuan etrafı konutlarla çevrili eski Buğday Pazarı gerek fiziki altyapısı gerekse bölgemizin gelişen tarım ticaretine cevap veremeyecek duruma geldiğinden dolayı, Kızıltepe Belediyesi, mahalle sakinlerinin toz ve araç gürültüsü şikâyetleri üzerine haklı olarak, 08.01.2008 tarih ve M47.KIZ.06.00.01/008/378-6 Sayılı karar ile mevcut buğday pazarının yerleşim alanı dışına tahliyesini istedi.
Karar üzerine dernek harekette geçti
Karar üzerine derneğimiz bünyesinde S.S. Kızıltepe Zahireciler Toplu iş yeri Yapı Kooperatifini kurup, Viranşehir yolu 7 Km. sinde 213 dönüm arsa satın aldığını belirten Dernek başkanı Öter “ O tarihte Buğday pazarında hububat ticaretiyle iştigal eden dükkân sahibi veya kiracı olan tüm esnaflarımıza teklif götürüldü. Asla hiçbir esnafımızı dışlayıcı bir yaklaşım içinde olmadık. Bilakis tüm zahirecilerin tek çatı altında birlik ve beraberlik içinde olmaları için ısrarcı ve rica da bulunduk. Çünkü camiamız birliğin, beraberliğin başarı ve bereketine inanmaktadır. Tüm bu iyi niyetli girişimlerimize rağmen, bizleri dışlayıcı, rantçı, engelleyici ve utancımızı yaşadığını iddia eden konuşmacı, eski buğday pazarına 893 metre yakınında, aynı yol üzerinde vasfı konut alanı olan arsalarını yeni Buğday Pazarı kurmamız için teklifte bulunmuşlardı. Yerleşken vasfı itibarıyla uygun olmadığından, teklif kabul edilmemişti.


Bizleri suçlayan konuşmacı ve üç esnafımız dışında hububat ticareti ile uğraşan tüm gerçek zahireciler Kızıltepe Zahireciler Derneğine üye oldular. Yeni kurulan Kızıltepe Tarım Ticaret Merkezi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yönetimini oluşturan İzzettin Sağlam, Bahri İldeniz, A.Ali Çiftçi, Mehmet Boz, Mehmet Ercan, Veysi Dalmış, Fahri Naifoğlu, Abdurrahman Demircan isimli meslektaşlarımız Derneğimizin kurucu üyelerinden olup, bilgi ve belgeler kayıtlarda mevcuttur. Bu meslektaşlarımız kendi iradeleriyle dilekçe verip ayrıldılar. Asla bizim onları dışladığımız iddiası doğru değildir. Tek bir zahireci,gerçek hububat tüccarı çıkıp dışlandığını söyleyemez.
Yeni yapılan Hububat ticaret merkezi yalnızca biz zahirecilerin değil tüm Kızıltepe halkımızın ortak milli değeri olarak görüyoruz. Bizden koparılan gerçek zahireci 18 tane meslektaşımız için projemiz bünyesinde ilave işyerleri yaptırdık. Tarım ticaretinin ayrılmaz parçası olan gübre ve zirai ilaç bayileri için ayrıca işyerleri kurma çalışmalarımız devam etmektedir.
Asla hiçbir meslektaşımızın dışarıda kalmasına gönlümüz razı değildir. Beş yıldan bu yana çalışmaları devam eden Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük ve modern Kızıltepe Hububat Ticaret merkezi bitme aşamasına gelmiş bulunmaktadır. GAP projesinin çarpan etkisi düşünerek, projemiz hazırlanmış ve uygulamaya konmuştur. Bölgemizin tarım ve buna bağlı sektörlerin önümüzdeki 100 yıla kadar ihtiyacını karşılayacak kapasitede tasarlanmıştır.
Daha önce olduğu gibi Ticaret yapmak isteyene Kapımız her zaman açıktır
Bu vesileyle basın aracılığıyla halkımız şahit olsun, tüm iyi niyet ve samimiyetimizle daha öncede defalarca yaptığımız çağrıyı yeniliyoruz. Yeni hububat Ticaret Merkezinde ticaret yapmak ve aramıza katılmak isteyen arkadaşlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır. Kızıltepe Zahireciler Derneği Sivil toplum sorumluluk bilinciyle halkımızın sosyal, insani, ekonomik, çevre eğitim, kültür, sağlık ve her alandaki sorun, sıkıntıların çözümüne katkı sunmak amacıyla demokrasi ve hukuk içerisinde gerektiğinde kurumlar üzerinde baskı unsuru görevini başarıyla yerine getiren ender STK’lardan biridir.
Oluşumumuzu rantçılıkla itham etmek bilgisizlik, saygısızlık ve bize hakarettir.
Oluşumumuzu rantçılıkla itham etmek bilgisizlik, saygısızlık ve hakarettir. 368 Kişilik dernek yapımızda rantçılık anlayışı yoktur. Kardeşlik paylaşımı vardır. Üzerinde 542 adet işyerleri, sosyal donatılar ve 3000 kişilik cami kurulan arsalar Dernek başkanımızın ya da üyelerden birinin mülkü değildi, Ortak sermayemizle satın alındı. Başkanımız, yönetim ve denetim kurumlarımız bu güne kadar tek kuruş ücret almadan canla, başla örnek bir dayanışma ile görev yapmaktadırlar. Tartı kantarları dahil olmak üzere tüm sosyal donatılar üyelerimizin ortak malıdır. Başkanımızın ya da yönetim kurulu üyelerinin rantı değildir. Paylaşılan şeylerde rant kavramı olmaz hep bana diyenler Rantçıdır. Cenabı ALLAH memleketimizi rantçılardan korusun.
Meslektaşlarımızla aramızın açılması için sinsi oyunlarına düşecek cehalette değiliz
İlkeli kararlı ve her yönüyle örnek olan birliğimizi, başarımızı, dayanışmamızı hazım edemeyen kimi kurum temsilcileri kimside dost görünümlü ikiyüzlü kişiler meslektaşlarımızla aramızın açılması için sinsi oyunlarına düşecek cehalette değiliz. Zahireci esnaflarının bölünüp parçalanmasında çıkar hesapları içinde olan maskeli sahte dostları ve yapmacık üzüntülerini ifade edenleri çok iyi biliyor tanıyoruz. Boşuna sevinmesinler. Bizi bölemezsiniz.
Ticari faaliyet ve meslek hiç kimsenin tekelinde değildir
Ülkemizde serbest piyasa ekonomi şartları geçerlidir. Hiç bir ticari faaliyet ve meslek branşları hiç kimsenin tekelinde değildir. Bu düşünce ve anlayışta olan Kızıltepe Zahireciler Derneği olarak, toplumsal alanda yatırım yapan herkesi kutluyor, destekliyoruz.
Ancak Kızıltepe Belediyesinin beş yıl önce yukarıda yazılı kararı gereği Buğday Pazarını İlçenin yerleşim alanın dışına tahliye ederken Kızıltepe’mizin geleceğini düşünerek ve büyük maddi külfete katlanarak karara saygı gösterdiğimiz gibi, bundan sonrada çevreyi ve insanlarımızı rahatsız eden tüm toplu işyerleri için Kızıltepe Belediyemizden Eşitlik ilkesi çerçevesinde aynı hassasiyeti beklemek, birileri için engelleme ve utanç yaşatmışız gibi çok ağır ithamları kabul etmiyoruz. Dernek yöneticisi Sözlerin sahibinden tekzip bekliyor takdiri halkımıza bırakıyoruz.” Dedi.

KIZILTEPE ZAHİRECİLER DERNEĞİ YÖNETİM VE DENETİM KURULU ADINA







Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2012, 02:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
zahireci
zahireci - 11 yıl Önce

ates olmayan yerden duman çikmaz.iddiacilarin elinde sağlam delil olmasa bunlari ileri sürermi.öter suçluluk psikolojisi ile kendini aklama peşinde ama bunlar beuyhude çabalar.herkes layığını bulacaktır.

SIRADAKİ HABER