banner113

ZMO’DAN EĞİTİM ATAĞI

Ziraat mühendisleri odası Mardin İl Temsilciliği 23-24-25 Kasım 2012 tarihlerinde eş zamanlı 2 meslek içi eğitimi düzenledi. ZMO Mardin İl Temsilcisi Mehmet Ali Dündar yaptığı açıklamada; biri tarım danışmanlarına yönelik, diğeri de Kamu Bilir kişi eğitimi olan eğitimi 3 gün boyunca verdiklerini dile getirdi.

ZMO’DAN EĞİTİM ATAĞI
  

            Dündar, “ Mardin de 4 yıl aradan sonra ilk kez 31 meslektaşımıza, Kamu Bilirkişi eğitimini verdik. Eğitim, uzman eğitimcilerimiz Diyarbakır ZMO Başkanı Şihat Şengal ile Diyarbakır DSİ uzmanı Şahin Elçi tarafından verildi. İlimizde yoğun şekilde devam eden kamu davalarında görev alacak olan zirai bilirkişileri arttırılmasına yönelik geniş katılımlı bir eğitim oldu.  31 meslektaşımızın bu eğitime 3 gün boyunca katıldığı, 3. günde yapılan sınav sonuçlarına göre bilirkişi olmaya hak kazanacak meslektaşlarımız belirlenecektir. Bilirkişi adaylarımıza yapacakları görevde başarılar dilerim” Dedi.

            23 Kasım 2012 günü düzenlenen Tarım Danışmanlarına yönelik hizmet içi eğitime ise 30 Kişinin katıldığını dile getiren Dündar “ serbest tarım danışmanlığı yapan Ziraat Mühendisleri ile Ziraat Teknikerlerine Hizmet içi eğitim düzenledik. Eğitim, Mardin Artuklu Üniversitesi Kızıltepe Ziraat Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Necat İzgi tarafından verildi. Serbest tarım danışmanlarının eğitimine aralıklı olarak devam edeceğiz. İlimiz tarım potansiyelinin durumunu göz önüne aldığımızda bu eğitimlerinin meslektaşlarımızın saha çalışmalarına büyük katkı sunacağına inanıyoruz. Değerli hocamız Yrd. Doç. Dr. Necat İzgi’ye katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

            Tarım Danışmanlarına Hizmet içi eğitimi veren Yrd. Doç. Dr. Necat İzgi “ meslektaşlarımla bir arada olup Mardin’i önümüzdeki süreçte yakından ilgilendirecek olan bir konuda eğitim verdiğimiz için mutluyum. Konu olarak Mardin ilinin kalkınmasında tıbbı ve aromatik bitkiler tarımının tanıtımı ve yaygınlaştırılması ile Mardin de kurulmasını ön gördüğümüz şifa köyünün kurulumunu aldık. Mardin ili kırsalında kurmayı planladığımız içerisinde organik tarım ve hayvancılığın yapıldığı, teknolojiden uzak doğal bir yaşam alanının olduğu, standartlara uygun tıbbı ve aromatik bitkilerin yetiştirildiği, bu bitkilerin standartlarının tespit edildiği, terkiplerinin belirlendiği, kullanma talimatlarının saptandığı bir merkez kurulacak. Ülke kalkınmasına katkı sağlayacak fitoterapi, aromaterapi, hidroterapi, psikoterapi, masajterapi,müzikterapi,ozonterapi vb. gibi terapilerin uygulandığı, yabancı ülkelerin ilgileneceği sağlık merkezi kurulacaktır. Köye gelenlerin kendi ürünlerini bahçeden, tarladan kendilerinin topladığı, kısaca % 100 doğallık ve sağlık atmosferini barındıran tabii yaşam ortamı olacak olan bu köy Mardin tarımına bir vizyon katacaktır diye düşünüyoruz. Umarım tarım danışmanlarımız bu eğitimden bekledikleri faydaları gözlemlemişlerdir ZMO Mardin İl Temsilciliğine bu eğitimi düzenleyip ekibimle beni davet ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

           

            

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2012, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER