banner113

Kışanak, Suriye'ye sınırında olan illerinin il, ilçe ve belde belediye başkanları, toplantı gerçekleştirildi.

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Türkiye'nin Suriye politikasında açıkça savaşın tarafı haline geldiğini belirterek, yarın partilerinin genel merkez yöneticileriyle yapacakları değerlendirme toplantısından sonra planlamalarını kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Kışanak, Suriye'ye sınırında olan illerinin il, ilçe ve belde belediye başkanları, toplantı gerçekleştirildi.
BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve Muş Milletvekili Demir Çelik başkanlığında Kızıltepe Belediyesi Toplantı Salonu'nda, Suriye'ye sınırında olan illerinin il, ilçe ve belde belediye başkanları, il ve ilçe başkanları toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının ardından konuşma yapan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, uzunca bir zamandır Suriye'deki gelişmelerin Türkiye'yi çok yakından ilgilendiren bir hal aldığını belirterek, "Hatay ilimizde çok ciddi derecede sıkıntı yaşadık. Sınır adeta ortadan kalktı. Suriye tarafından savaşan güçlerin Hatay'a geldiği oralarda lojistik destek ve eğitim aldığı ve gece Suriye'ye döndüğü bir süreç yasandı. Ceylanpınar-Kızıltepe ve beldelerinde böyle bir politika izliyor Türkiye. Son 15 gündür Ceylanpınar'dan çok açık bir şekilde Türkiye'nin bilgisi dâhilinde, gözetiminde hatta korumasında silahlı militanlar Ceylanpınar'dan karşıya Serêkaniye geçiyorlar. Orada bir takım çatışmalar yaşanıyor. Bu ciddi bir sorundur çok ciddi bir problemdir. Türkiye açıkça savaşan taraf haline gelmiştir. Ve ne yazık ki bu tutumu Suriye'deki halkların genel çıkarı üzerine değildir" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2012, 02:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER