banner113

Kızıltepe`de Aşura Etkinliği Yapıldı

Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi, Hz. Hüseyin`in Kerbela`da şehit edilişinin 1373. yıldönümü münasebetiyle bir program düzenledi.

Kızıltepe`de Aşura Etkinliği Yapıldı
 MARDİN - Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi, Hz. Hüseyin`in şehit edilişinin 1373. yıldönümü münasebetiyle bir anma etkinliği düzenledi. Etkinlik A. Aziz Özgü`nün okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Araştırmacı ve Yazar Mahmut Kılınç Hocanın sunumunu yaptığı etkinlikte Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca bir konuşma yaptı. 

"Bugün çok kara bir gün ama biz Müslümanlar ümitsizlikle emrolunmadığımız için umitvar olmalıyız ve kapkara günlerde bembeyaz sayfalar oluşturacağız inşallah" diyen Göktaş Hoca sözlerine şöyle devam etti, "Peygamber Efendimiz, evlatlarımız hakkında üç şeyde edeplendirmemiz için bizi uyarıyor. `1- Benim muhabbetimle edeplendirin, 2- Ehlibeytim Ali, Fatima, Hasan ve Hüseyin`in muhabbetiyle edeplendirin, 3- Kur`an-ı Kerim`in kıratı ile edeplendiriniz` diye buyuruyor. Kerbela çölünde imam Hüseyin`e kılıç çeken kişiler ne Bizanslılar idi ne Romalılar… Ne Hıristiyanlar idi, nede başka bir şey… Hz. Hüseyin`e kılıç çekenler kendilerini Müslüman sanan zavallılardı. O`nun için imam Hüseyin`in davasını iyi anlamalıyız. Hz. Hüseyin ölmeyebilirdi, Yezide biat etseydi ölmeyecekti. Ama İslam`ın yaşaması için Hüseyin ölmeliydi ve ceddi Muhammed`in dini ayakta kalsın diye 72 yareniyle şahadet şerbetini içtiler. Ayrıca Zeyneb`in üstlendiği misyon da çok önemli, Zeynep eğer olmasaydı Hüseyin`in vermek istediği mesaj yayılmazdı. İşte burada bulunan bacılarım siz birer Zeynep olmalısınız, öncelikle örtünüzle ve edebiniz ile hayânızla İslam düşmanlarının korkulu rüyası oluyorsunuz. Bu yolda asla umutsuz olmayın, çünkü Rabbim sizinledir." 

İlahi ve ezgilerin seslendirildiği etkinlikte Şehmuz Karaalpın okuduğu dua ile program sona erdi.

(Masum Erden - İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2012, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER