Başkan Ayanoğlu Vatandaşlara Aşure Dağıttı

Mardin Belediyesi geleneksel Aşure etkinlikleri kapsamında altı farklı noktada kurduğu standlarda yaklaşık 10 bin kişiye aşure dağıttı.Fuat Yağcı Camii önünde kurulan standta Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu kendi eliyle vatandaşlara aşure ikram etti.

Başkan Ayanoğlu Vatandaşlara Aşure Dağıttı

Kerbela Ruhunu’nun doğru anlaşılması gerektiğini ifade eden Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; “Hazreti Hüseyin ve arkadaşları şehid olarak zalimleri mağlub etmişlerdir.”dedi.

Küba Camii ,Fuat Yağcı Camii, Meydanbaşı, Mehmet Edip Fatma Fuat Yüksel Camii, Cumhuriyet Meydanı ve Ulu Cami’de gerçekleşen aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mardin Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı nedeniyle altı farklı noktada kurduğu standlarda vatandaşlara aşure dağıttı. Cuma namazından sonra Fuat Yağcı Camii'nde dağıtılan aşureye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, kendi eliyle vatandaşlara aşure ikram etti. Yoğun ilgi gören aşure dağıtımı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Bazı vatandaşlar Başkan Ayanoğlu'na aşure dağıtımı ile ilgili olarak teşekkür etti.

Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının şehadetleriyle zalimlere üstün geldiğini ve Muharrem ayının Müslümanların  gönlünde çok mümtaz bir yere sahip olduğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, " Hazreti Hüseyin ve arkadaşları şehadetleriyle insanlığa bir mesaj bırakmışlardır.Bu  mesaj,  kim olursa olsun, kimden gelirse gelsin; zalime, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı çıkmayı bizlere anlatıyor. Kerbela Ruhunu iyi anlayıp doğru okumamız gerekiyor.Aşure dağıtma geleneği çok köklü bir gelenek. Muharrem ayında her evde mutlaka aşure yapılır ve konu komşuya dağıtılır. Biz de bu güzel geleneğe her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ettirdik" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2013, 03:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER