Barzani: Yaşasın Türk Kürt kardeşliği

Mesut Barzani, Erdoğan'a çözüm sürecinin temelini attığı için teşekkür etti, ve konuşmasının sonunda Türkçe olarak 'Yaşasın Kürt-Türk kardeşliği. Türk ve Kürt kardeşliği yaşasın barış yaşasın özgürlük' diye konuştu.

Barzani: Yaşasın Türk Kürt kardeşliği
Başbakan Erdoğan, Barzani ile birlikte törenin yapılacağı meydana geldi. Anons yapan kişi Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Barzani olarak tanıttı. Kürdistan kelimesi daha önce literatürde kullanılmıyordu. Daha önce Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı diye anos ediliyordu.

BARZANİ'DEN ÇARPICI MESAJLAR

Törende Bakan mehdi Eker'den sonra kürsüye Barzani geldi.Barzani konuşmasında şunları söyledi:

Diyarbakır'da sizlerin yanında olmaktan, sizleri ziyaret etmekten çok mutluyum.Kürdistan'ın selamını taşıyorum Türkiye ve değerli Diyarbakakır halkı için.Yeni bir tarih oluşturma zamanı gelmiştir.Birbirini kabul etmek , kardeşlik göstermek ve kardeşçe yaşama zamanıdır.O günü oluşturma zamanı Sayın Erdogan'ın Erbil'e gelip Kürt inkarı geride kaldı sözleriyle başlamıştır.Bugün sevinçler içindeyim.

KİMSE SAVAŞTAN HAYIR GÖRMEZ

Ortadoğu'da yaşayan insanların artık birlikte yaşaması dönemi gelmiştir.Birlikte yaşamamızla birlikte mutlu günler başlayacaktır. Kimse savaştan bir hayır görmemiştir.Bir Kürtün eliyle Türk gencinin, Türkün eliyle Kürt gencinin kanının dökülmesinin zamanı geride kalmıştır.Başbakan Erdoğan eliyle barışın yolu açılmıştır. Tüm Kürt kardeşlerimden isteğim barış projesini desteklemeleridir.

BARIŞIN TEMELİ ERDOĞAN'LA ATILDI

Cesur bir insan olmazsa barışa gidilemez. Barış yolu ne kadar uzunsa sürekli savaşmaktan iyidir.Barışın temeli atıldı, Sayın Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Herkese söylüyorum ki tüm gücümüzle barışı destekliyoruz ve destekleyeceğiz. Önemli adım bu projeye başlamakla oldu.Hepimiz biliyoruz ki 20 sene önce karşınıza gelip konuşmak imkansızdı.Artık birbirini anlamak zamanıdır. İnanıyoruz ki barış süreci başarılacaktır. Ne kadar zaman lazımsa bu zamanı vermek gerekiyor. Hizmetinizde olduğum için çok mutluyum.

TÜRKÇE KONUŞTU

Türkçe bilmiyorum ama türkçe bir kaç kelime söylemek istiyorum. Yaşasın barış, yaşasın türk ve kürt kardeşliği,yaşasın barış, yaşasın özgürlük.Başarı ve mutluluklar diliyorum.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2013, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER