banner113

Demokrat Kürtler Platformu Kızıltepe’de Büro Açtı

Bir süredir çalışmalarını sürdüren Demokrat Kürtler Platformu bir tanıtım kokteyli ile kendini tanıtarak siyasi arenaya ilk adımını attı.

Demokrat Kürtler Platformu Kızıltepe’de Büro Açtı
Kokteyle çok sayıda misafir hazır bulunarak önemli katılamayan şahsiyetler de mesaj yollayarak platformu kutladı. Kokteyle Kürt müziğinin usta sanatçılarından Sait Gabari de katılarak klasik Kürt müziğinden şarkılar söyleyip dinleyicilere coşkulu anlar yaşattı.

Demokrat Kürtler Platformu tanıtım kokteylini Kızıltepe İpekyolu Düğün Salonu’nda yaptı. Kokteyle Federal Kürdistan’dan Mustafa Barzani Madalyası Sahibi Hemid Xwesti, PDK 8. Polit Büro üyesi Zaxo sorumlusu Mıhemed Heci, Peşmerge Nuri Xıdır, Mustafa Barzani Madalyası sahibi Süleyman Salih, Mele Mıstefa Şeyh Abdulrezak, Evdırahman Mala Bışarê Çeto, EnverBegê Elî Zîwer, Yekitiya Siyasi ya Demokratên Suri’den Xalıt Eli, PDKSuriye (el- parti) den Nuri İbrahimo, Partiya Azadi Kurd lı Suri’den Mıstefa Oso katılırken Kızıltepe’den Huda Par adına Siyamend Malta, STK Sözcüsü M. Şerif Öter ve yönetim kurulu üyeleri, MGC Başkanı Cemil Aydoğan, Dunaysır Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Abdulnasır Aydın kokteyle davet edilenler arasında idi. Kızltepe eski Belediye Başkanı Ali Ertaş davete katıldı. Ayrıca Kızıltepe entelektüel dünyasından önemli şahsiyetler ve aydınlar davete icabet ettiler. Sosyolog İsmail Beşikçi de bir mesajla platformu selamlayarak okunan mesajı salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Hem platformun hazırlık komitesinde hem meclisinde yer alan Tahsin Sever, Yunus Altan, Fettah Karagöz, Mehmet Çelik ve Hemit Kılıçaslan da kokteylde hazır bulunarak salona gelen misafirlerini tek tek karşıladı.
Kürtlerin ulusal marşı Ey Reqip ile salondakiler ulusal mücadelede yaşamını yitiren şehitler
için saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Platform adına konuşma yapmak üzere Araştırmacı-yazar Kürt aydını Tahsin Sever kürsüye davet edildi. Baştan sona kadar konuşmasını Kürtçe yapan Sever, konukları selamladıktan sonra Kürt ulusal kurtuluş mücadelesi tarihinden önemli noktalara vurgu yaptı. Kürtler tarafından ölümsüz önder olarak kabul edilen Mele Mustafa Barzanin’in savunduğu fikirlerin ve siyasetinin bugün Kürtlere statü kazandırdığının altını çizdi. Kürt halkı için bu statünün kazanılmış bir mevzi olduğuna vurgu yapan Sever, Kürtlerin buna sahip çıkması çağrısında bulundu. Daha sonra sözü Türkiye’deki Kürt siyasetinin anlayışına getiren Sever şunları söyledi:
“Kürt siyaseti yıllardır tekçi anlayışla kendini göstermiştir. Başka bir anlatımla bu tarz tek seslilik demektir. Tek seslilik ise demokratik olmadığı gibi özgürlüklerle bağdaşmaz. Bu anlayış toplumu neredeyse boğacak noktaya getirmiştir. Oysa yeni bir tarz siyaset gerekiyor toplumsal yaşamın her alanında. Bu da çok seslilik demektir. Çok seslilik demek herkesin kendi siyasi görüşünü özgürce ifade edebilmesidir. Demokratlık ve demokrasi budur işte. Demokrat Kürtler Platformu bu koşulların ürünü olarak doğdu. Yani platformumuz tel sesliliği mahkum eder bunun yerine çok renklilik ve çok sesliği savunur.”
Tahsin Sever’in konuşmasının ardından Said Gabari sahne aldı. Kürt müziğinden biribirinden çok güzel parçalar sunan sanatçı, daha sonra Kürt halkının dilinde hep yer alan meşhur parça ‘Ey Bilbilê Dilşadî’ yi söylemeyi unutmadı. Daha sonra konuklar sanatçı ile hatıra fotoğrafları çekti.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2013, 21:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER