banner113

Tapu Mağdurları Yetkililerden Yardım Bekliyor

Mardin`in Kızıltepe ilçesinde mesken sahibi 53 aile reisi, haberleri olmadan evlerinin tek bir kişinin adına kaydırıldığını ifade ederek, yetkililerden yardım istedi.

Tapu Mağdurları Yetkililerden Yardım Bekliyor
 MARDİN - Kızıltepe ilçe merkezi İpekyolu mahallesinde ikamet eden aileler adına konuşan Ferhan Akın, 53 meskenin tapusunun tek bir kişi adına geçtiğini ileri sürdü.

4 sene önce belediye yetkililerinin mahalleye gelerek 30 senedir oturdukları evlerinin kadastrosunu çıkararak tapularını alabileceğini söylediğini ifade eden Ferhan Akın, "Fakat 4 senedir hiç bir gelişme olmadığı gibi, yeni belediye yasasına göre 53 evin tapusu Şehmuz Duman adlı vatandaşın adına geçtiğini öğrendiğimizde hayret ettik. Biz mağdurlar Belediye`ye ve Tapu Kadastroya giderek yanlışların düzeltilmesi ve Tapularımızın verilmesini istediğimizde iki merci de `Şehmuz Duman`ı ikna ederek halledin` diyorlar. Biz de ortada kaldık ve bu mağduriyeti bir an önce yetkililerden çözümlemesini istiyoruz" dedi.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Belediye Başkanı Haşim Baday ise,"Sorun, adına kaymış olan Şehmus Duman`ı ikna etmekle giderilebilir. Ayrıca bu şahıs bize gelsin elimizden ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı. (Masum Erden - İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2013, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER