banner113

Mahalle sakinleri, Başkanvekili Baday’ı ziyaret etti.

Geçen dönemde belediyemiz tarafından yapılan 18.madde uygulaması ile ilgili olarak başkanlığa gelen vatandaşlar, Başkanvekili Haşim Baday, İmar İşler Müdürü ve belediye meclis üyelerinin bulunduğu toplantıda sorunlarını dile getirdiler.

Mahalle sakinleri, Başkanvekili Baday’ı ziyaret etti.

Yaklaşık 50 vatandaşın tapusu olmadığından dolayı arsa aldıkları kişiden zamanında tapu devri yapmadıkları için arsalar başkası adına tescil edilmiştir. Bu şahsın tapularını adlarına devretmediğinden dolayı bir çözüm yolu bulunmasını istediler.

Başkanvekili Haşim Baday, Genellikle 18.Madde uygulaması çok bilinmediği için yanlış anlaşılıyor. Sanki vatandaşın elinden arsası alınıyor ya da haberi olmadan farklı yerlere veriliyor şeklinde algılanmaktadır. 18. Madde uygulamasının özü; Mahallelerdeki imar parseli olmayan kadastro parsellerinizin, imar planındaki tanımı halinde kullanılabilmesi için imar parseli haline getirilmesidir. Baday,18’nci madde uygulaması yapılırken belediyenin bu işi 4734 sayılı ihale kanuna göre ihale ettiğini, ihaleyi alan harita firmasının başlangıçta söz konusu yerlerle ilgili olarak Tapu Sicil Müdürlüğü'nden güncel tapu kayıtlarını aldığını ve dağıtımı güncel tapu kayıtlarına göre yaptığını söyleyen Baday, bazı şahısların tarlalarını hisseli olarak satarken vatandaşlara tapu devri yapmadıkları için, elinde fiilen arsa kalmadığı halde tapuda adına kalabileceği, gelen vatandaşların durumunun da bundan kaynakladığı söyledi. Gelen vatandaşların çözümü için aldıkları şahsın bulunacağı bir toplantı alınması gerektiğini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2013, 23:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER