banner113

STK’dan tepki “Mardin Havalimanın ismi Selahaddin-i Eyyubi verilsin“

Mardin Havalimanına Selahaddin-i Eyyubi ismi verilmesi için yaptığı başvuruya olumsuz yanıt alan Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

STK’dan tepki “Mardin Havalimanın ismi Selahaddin-i  Eyyubi verilsin“

Platform Başkanı Mehmet Şerif Öter, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi.

“ Platformumuz Geçen yıl Eylül ayında resmi yazı ile Başbakanlığımıza başvurarak, Onarımda olan Mardin Havalimanın ismi Selahaddin-i  Eyyubi Havalimanı olması için  talepte bulunmuştuk. Talebimize olumsuz yanıt veren Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı cevabi yazıda şu ifadelere yer verdi.” Söz konusu Havalimanının adı üyesi bulunduğumuz tüm uluslararası kuruluşlara ve havacılık bilgi yayınlarına Mardin Havalimanı olarak bildirilmiştir. Zira uluslararası sivil havacılık sektöründe karışıklıkların önlenmesi ve havacılık prosedürleri kapsamında kolay adreslemeyi teminen; havalimanları hizmet verdikleri şehir yada bölge ile aynı adın verilmesi genel teamüldür.” Denilmiştir.

 

Kızıltepe STK Platformu olarak yaptığımız araştırmada ilgili kurumun gerekçeleri gerçeği yansıtmadığı ortadadır. Madem Hava limanları bulunduğu şehrin adını taşımalıdır. Sivas Havalimanına Nuri Demirağ, Şırnak Havalimanına Şerafettin Elçi, İstanbul Anadolu yakasına Sabiha Gökçen, Van Havalimanına Ferit Melen İsimleri nasıl ve hangi makam tarafından verildi. Mardin Havalimanına Selahaddini Eyyubi  isminin verilmesine olumsuz yanıt veren kurumun bir diğer çelişkili gerekçesi de  Havalimanları bulunduğu bölge ile aynı adın verilmesi genel teamülmüş o zaman Tapu ve haritada Kızıltepe’ye bağlı olan Havalimanın adı neden o teamülün gereği  Kızıltepe havalimanı  değildir. İlgili kurumun gerçekleri yansıtmayan gerekçeleri kabul etmemekle insanın aklına şu şüpheyi getiriyor. İslam alemi için efsane olan büyük Komutan ve Devlet  adamı Selahaddin-i Eyyubinin ismi Haçlıların torunlarını rahatsız eder endişesi mi var acaba. Kızıltepe STK Platformu olarak Türkiye’de birçok emsali bulunan talebimizin yerine getirilmesi ve Havalimanımıza   Selahaddin-i Eyubi ismi verilmesi  için Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’dan yardımcı olması için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. ” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 23:01

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER